Reus inaugura el nou parc de Mas Mainer

Una part del solar es destinarà a l'escola Joan Rebull que permetrà que el centre ampliï les seves instal·lacions, com també facilitarà una nova entrada

0
624
L'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d'Urbanisme, Marc arza, durant la visita al nou parc de Mas Mainer. Fotografia: Alba Sancha
FarmaciaBanyeres_728x90

La ciutadania reusenca ja pot gaudir del nou parc de la zona de Mas Mainer. Es tracta d’una petició molt demandada per part dels veïns i que s’ha materialitzat amb aquesta gran zona verda de 6.000 m2, que a més compta també amb una pista esportiva pavimentada on s’han instal·lat dues cistelles d’street bàsquet. Per aquesta primera fase, l’Ajuntament ha invertit 45.000 euros per complementar les obres d’urbanització, en el marc del Pla de Millora Urbana 6.01 Mas Mainer, promogut per l’empresa Unifamiliar Sant Jordi. A banda, queda pendent la construcció d’un tercer àmbit que acollirà un parc infantil i que es tradueix en una inversió de 66.000 euros per part de l’Ajuntament.

“El barri Niloga necessitava una àmplia zona verda”, ha manifestat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Amb l’objectiu de respondre a aquesta demanda dels veïns, aquest matí Pellicer, el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, i el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, han inaugurat el nou parc de la zona de Mas Mainer, amb una àmplia zona verda de 6.000 m2, una pista esportiva on s’han instal·lat cistelles d’street bàsquet i un tercer àmbit que encara està pendent, on s’instal·laran jocs infantils que ja han estat adquirits. “El govern ha fet un paquet complementari amb pèrgoles, una pista de bàsquet, jardineria i mobiliari urbà”, segons ha apuntat el batlle, que ha afegit que la inversió per part del consistori ha estat de 45.000 euros en aquesta primera fase.

La segona fase acollirà la instal·lació del tercer àmbit -amb una inversió de 66.000 euros-, on s’instal·larà un parc amb jocs infantils, els quals ja han estat adquirits. En aquest sentit, Pellicer ha lamentat que aquesta zona no estigui encara disponible a causa del bloqueig del pressupost, segons ha apuntat. Un cop finalitzi el termini d’al·legacions, els comptes quedaran oficialment aprovats i llavors es podrà dur a terme la zona infantil que queda pendent. Així mateix, l’alcalde ha destacat també que “s’han mantingut elements tradicionals com la glorieta, els dos til·lers que l’envolten i el dipòsit d’aigües”.

Un pavelló i una nova entrada per l’Escola Joan Rebull

D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, ha explicat que una part del solar es destinarà a l’Escola Joan Rebull. Per una banda, el centre “farà ús d’aquest solar per ampliar les seves instal·lacions: el pati i la zona esportiva”, a la part posterior de la parcel·la, com ha apuntat Arza. La part davantera, que toca a la vorera del carrer, es destinarà a fer una entrada del centre més àmplia, ja que es tracta d’un col·legi amb molts alumnes i l’entrada actual, amb el poc espai de la vorera, és molt limitada. Tot i això, el regidor també ha explicat que “a mitjà termini”, aquesta ampliació a les instal·lacions del centre “va destinada a un polilleuger que seria compartit”. És a dir, “l’escola en faria el seu ús durant unes hores del dia i la ciutat fora de l’horari escolar”, ha aclarit Arza.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

FER UN COMENTARI