Reus impulsa la Ciberliteratura al municipi

Del 6 al 8 d’abril s’organitzen les II Jornades de Literatura Digital

0
502
Wifi_Penedès_728x90

La Regidora de Cultura, a través de les Biblioteques Municipals i conjuntament amb el Centre de Lectura, organitzen del 6 al 8 d’abril les II Jornades de Literatura Digital, sota el títol “Ciberliteratura: literatura més enllà dels llibres”. Les jornades s’inclouen en la programació especial de Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i tenen com a objectiu apropar els nous formats literaris per a tots els tipus de lectors, així com animar als autors locals a introduir-se en aquest camp.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat aquest dimecres durant la presentació de les II Jornades de la Literatura Digital, juntament amb el president del Centre de Lectura, Xavier Filella, el comissari de les jornades, Aleix Cort, i la directora de les Biblioteques Municipals, Cristina Garreta, que es tracta d’un esdeveniment vinculat Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, perquè encaixa molt bé en el model de capitalitat cultural, donada la vocació universal i cosmopolita.

Alhora, Caelles ha destacat la importància d’aquesta proposta perquè convida a reflexionar sobre la lectura digital respecte el canvi constant de les plataformes. D’altra banda, la directora de les Biblioteques Municipals, Cristina Garreta, ha explicat que aquestes jornades també serveixen per fer més extensiva aquesta nova manera de creació.

Instal·lacions videoliteràries
El coordinador de les jornades, Aleix Cort, ha explicat la diversitats d’actes que les jornades presenten, com ara les conferències de la doctora Laura Borràs, na Oreto Doménech, autora del llibre Poesia Digital, “Versos i pantalles: lectures de poemes en zeros i uns”, i de la primera booktuber en català, Marta Botet. Així com les dues instal·lacions videoliteràries, “Text rain”, un muntatge de textos poètics de la mà de l’escriptor reusenc Xavier Amorós, i “The Sweet Old Etcetera”, una adaptació d’Alison Clifford de la poesia d’Edward Estlin Cummings “My Sweet Old Etcetera”, que amb noves gràfiques i cinètiques, el lector podrà interactuar amb la poesia.

Marina Villegas Milà

FER UN COMENTARI