Reus aplega totes les modalitats de jocs de bitlles de sis d’Europa

0
216
Sant Silvestre Banyeres-Arboç 2018-728×90

El proper cap de setmana Reus podrà veure en joc totes les modalitats de bitlles de sis d’Europa en el que serà la III Trobada Internacional de Bitlles de Sis i que es farà al Parc de Sant Jordi de divendres 12 d’octubre fins diumenge 14 d’octubre. En el marc de la trobada es durà a terme el I Campionat Internacional de Bitlles de Sis, que es farà a la plaça Anton Borrell aquest dissabte dia 13, a partir de les 9:00 h.

L’esdeveniment de cultura popular reunirà més de 70 participants que arribaran a Reus aquest divendres a les 17:00 h. La primera activitat prevista és una taula rodona amb el representants de grup i després una visita a la ciutat per a tothom.

A banda del Campionat Internacional de Bitlles de Sis, el mateix dissabte s’espera que un dels moments més populars tingui lloc a la tarda, a partir de les 17:00 h, quan es farà una mostra dels diferents jocs de bitlles que s’hauran reunit a la ciutat.

Aquesta és la III Trobada Internacional de Bitlles de Sis, després que les dues anteriors s’hagin fet a l’Hospitalet de l’Infant i a Aranda del Duero, l’any passat. Durant les activitats que es van dur a terme precisament a la II Trobada en va sortir el compromís de realitzar un nou encontre enguany a la capital del Baix Camp. L’organització va a càrrec de la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i de l’Ajuntament de Reus. La IV Trobada Internacional de Bitlles de Sis es farà l’any vinent a França.

La voluntat dels organitzadors és aconseguir que de les diferents trobades en sorgeixi una xarxa de col·laboració continuada d’àmbit europeu entre tots els amants dels jocs tradicionals que els preserven i els mantenen per a la memòria col·lectiva.

FER UN COMENTARI