Es rescata el primer porc vietnamita de la colònia Sant Pere i Sant Pau

Es va procedir al rescat de la Julieta, la mare de tots els porcs vietnamites que malviuen al Parc de la Muntanyeta del tarragoní barri de Sant Pere i Sant Pau

1
433
Juanita’s Vilanova 728×90

L’ONGd Nova Eucària va fer una prospecció per la zona el dimecres passat tot just després de sortir de la reunió que es va convocar des de la Guàrdia Urbana, una trobada conjunta amb alts comandaments, la veterinària tècnica i la cap del departament de l’Ajuntament que, amb el voluntariat i la cuidadora de la colònia de porcs, van convenir la urgent necessitat de reubicar els porcs en refugis i llars d’acollida a l’espera d’adopció a través d’alguna empresa o entitat especialitzada encara per contractar.

La zona arbrada ubicada al nord del Parc de la Muntanyeta és una zona escarpada i poc adient per al benestar d’aquesta espècie exòtica. La prospecció realitzada per Nova Eucària va donar com a resultat un informe detallat amb imatges i descripcions del perill que comporta per als veïns i la fauna que hi sobreviu les llaunes de conserva i els claus oxidats, les ampolles trencades de cervesa i licors, les restes de menjar, envasos plàstics de grans dimensions, bolquers utilitzats i centenars d’excrements de gos que no es recullen, perills que es tradueixen en ferides i insalubritat.

El Parc de la Muntanyeta s’ha convertit en un espai no apte per a l’ús respectuós i recreatiu de les famílies del barri. Les cuidadores voluntàries estan alarmades pel vandalisme d’alguns propietaris de gossos que estan en mans de joves que utilitzen els porcs com a carnassa, sparrings amb els que potenciar l’agressivitat dels animals domèstics. Alguns porcs presenten ferides per mossegades i algun d’ells ha mort devorat segons explica el testimoni de les cuidadores de la colònia.

La Julieta és la mare de tots els porcs de la zona, una truja de 90kg en mal estat de salut. Nova Eucària, en col·laboració amb “El Paraíso de Nora”, -el refugi interespècie de referència al Camp de Tarragona- van aconseguir rescatar-la en poc menys d’una hora. La porca roman en quarantena i atenció veterinària a les instal·lacions del refugi.

1 COMENTARI

  1. Sóc una veïna de Sant Pere i Sant Pau i baixo cada dia al parc de la montanyeta a passejar la meva gossa i cada dia em trovo amb els porquets que per a res es veuen maltractats ni en males condiciones com diu la noticia,,, la veritat es que passejen pel parque tots junts com si ja fos casa seva, buscant menjar, prenen el sol… no tenen por de la gent que si els apropa ni dels gossos que puntuament alguns se’ls acosta a olorar i amb curiositat. De sparring no he vist passejan pel mig del parque, potser si que algun gos mes agressiu ha pogut anar al darrera i molestar-los pero la gent que tenim gossos i ens estimem els animals ja estem pendents de no fer-los mal i no molestar-los almenys en el meu cas. De menjar no els falta mai, sempre hi han veïns que els hi baixen, del tema de llaunes, escombreries i caques doncs hi ha zones mes brutes que d’latres, per aixo es un tema de incivisme que si hi haques mes vigilancia i neteja no passaria.
    Aprofito per dir que hi ha dos papereres en tot el parque… no hi ha ni una sola farola ni una font d’aigua,i i que l’ajuntament passa de tant en tant a arreglar alguna cosa, quant podria ser un parc molt mes cuidat i aprofitat per a que podem gaudir tots el veïns del barri.

FER UN COMENTARI