Reforma integral del Parc Saavedra

Es reforçarà la il·luminació i es faran treballs de jardineria a més de millorar la zona de jocs infantils

0
547

La conselleria d’Espais Públics ha engegat una reforma integral del parc que consisteix a ampliar els punts de llum, millorar la jardineria, reposar alguns dels jocs infantils malmesos amb el pas del temps i es col·locarà una tanca per preservar el recinte dels actes vandàlics. “El Saavedra és un parc històric i únic al centre de la ciutat, ja que té una superfície de 6.000 metres quadrats. Des del 2002 que no se’n fa cap remodelació i calia una reforma a tots els nivells per tornar a dignificar-lo i que pugui ser un punt de trobada de les famílies com està sent el nou parc de la Plaça dels Infants o la Plaça Verdaguer”, explica el conseller de Presidència i Espais Públics, José Luis Martín.

La primera de les actuacions –ja iniciada– se centra en la jardineria. En concret, s’està consolidant l’espai verd del monument en honor al polígraf tarragoní Eduard Saavedra i Moragas.

Una altra de les intervencions més importants és el reforç de la il·luminació. S’afegiran tres fanals nous amb tecnologia LED i es canviaran les pantalles i les làmpades dels 12 ja existents, també amb LED. Amb aquesta millora també es guanyarà en seguretat. També es col·locarà un forrellat per tancar el recinte durant la nit, com antigament ja hi era, amb l’objectiu de preservar aquest espai, força degradat per l’incivisme que pateix a les nits. Una mesura que ja s’aplica a altres parcs com el de la Ciutat i el de l’Amfiteatre.

Un altre dels canvis més significatius és que la Brigada Municipal pintarà el circuit de bicicletes/patins amb ratlles i senyalització horitzontal. Un element que ajudarà a visibilitzar aquest espai.

Millores a la zona de jocs infantils
L’espai dedicat als jocs infantils és un dels que es troba més degradat. Per aquest motiu es reposaran els més malmesos i la Brigada en col·locarà de nous com una estructura multi joc en forma de muralla, “per la proximitat amb la muralla romana. El material serà metàl·lic perquè en aquest parc hi ha hagut diversos problemes de fusta corcada”, explica el conseller de Presidència i Espais Públics, José Luis Martín.

Aquesta estructura estarà formada per dues torres dobles amb una passera que comunicarà entre elles amb un pont. De cada una de les torres sortirà un tobogan. També hi haurà un pòrtic amb dos gronxadors, un dels del tipus baby (per nens de 0 a 3 anys) i un altre amb seients de gronxador estàndard. En aquesta zona també s’instal·larà un multi joc i 5 molles de colors vius que representaran animals.

També es repintaran els bancs, d’aquesta zona, de colors com el vermell, el blau i el verd.

La plaça central del parc no es tocarà, ja que és un espai que acull tallers i activitats culturals i educatives, com els que organitza cada any el col·lectiu de les Tecletes per les festes. Es mantindrà la cistella de bàsquet i l’àrea d’activitat física per a la gent gran.

Una mica d’història
El Parc Saavedra es va crear en honor al polígraf tarragoní Eduard Saavedra i Moragas a finals del segle XIX i va ser remodelat per l’arquitecte Josep Maria Monravà als anys 40.

El pressupost de tota la reforma del parc és d’aproximadament 82.199,18 euros.

Altres parcs
Recordem que la reforma del Parc Saavedra s’afegeix a la reforma de tres parcs més que estan a punt d’estar enllestits. Es tracta del que està situat al carrer Tramuntana de Cala Romana, el de l’avinguda Vidal i Barraquer i el del carrer Illes Balears amb Gran Canària, a La Granja.

Tots tres compten, a partir d’ara, amb paviment de cautxú per assegurar totes les zones infantils de les diferents àrees de joc. Així mateix també han incrementat l’espai i els elements de joc.

FER UN COMENTARI