Recriminen a la Paeria falta de transparència i informació

PDeCAt proposarà un nou codi que sancionaria la falta de transparència si fos necessari

0
1236
Wifi_Penedès_728x90

El grup municipal PDeCAT presentarà al proper ple de la Paeria una moció per tal d’aprovar un codi a favor de la transparència. Aquest establiria unes obligacions des de l’Ajuntament, i sobretot, un règim sancionador si no es complissin les obligacions esmentades. PDeCAT serà un dels primers grups municipals en l’àmbit català de presentar el model del codi.

Aquest codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals és fruit d’un consens de diferents entitats a escala de Catalunya. L’objectiu del codi és vetllar pel compliment de la transparència i així acabar amb la falta d’informació per part de la Paeria. “Volem un Ajuntament 100% transparent, és a dir, que estiguem informats tant regidors com ciutadans”, afirma Toni Postius, líder del grup PDeCAT. El grup municipal assegura que els ciutadans no poden aconseguir informació sobre algunes decisions de l’Ajuntament, quan tenen tot el dret a saber en què es gasten els diners municipals.

Postius assegura que l’equip de govern de la Paeria “es penja medalles” sobre transparència i després no facilita la informació, a la vegada que incompleix el cartipàs municipal constantment. “Aconseguir informació sobre l’ajuntament hauria de ser fàcil i no una lluita com és a l’Ajuntament de Lleida” recrimina Postius. És per això que el grup municipal PDeCAT considera necessari el règim sancionador que proposa el codi. A més, afirmen també la necessitat d’un mecanisme intern que també vetlli pel compliment del document.

FER UN COMENTARI