La Recollida d’Aliments de Primavera torna a Tortosa

Per dur a terme aquesta jornada solidària seran necessaris més de 650 voluntaris/es

0
380

El coordinador del Banc dels Aliments de les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, acompanyat de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, de la regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña i de representants de les entitats col·laboradores han presentat la Recollida de Primavera que es durà a terme els dies 4 i 5 de Maig al Mercat Municipal i supermercats del municipi.

L’alcaldessa ha posat en valor que “el magnífic treball en xarxa de les entitats, coordinat pels tècnics de l’Ajuntament de Tortosa, ha estat essencial per poder frenar l’augment de la pobresa”. No obstant, Roigé ha destacat que encara queda molt camí a recórrer i ha fet una crida a la població a fer-se voluntària (ho poden fer trucant al 977 44 44 44, de dilluns a divendres de 9 a 15h) i a participar activament en la recollida, tot remarcant que: “hem de construir entre tots la Tortosa que volem, una Tortosa que no deixi enrere ningú, que sigui més justa i més solidària”.

Ologaray ha volgut fer referència a la necessitat d’aquestes campanyes explicant que “continuen sent moments de dificultat i és necessària la participació i implicació de tothom”, tot afegint que: “nosaltres som els primers que voldríem no haver de realitzar aquestes campanyes”.

El portaveu del Banc dels aliments ha volgut destacar que: “encara que repartim més de 500.000 quilos l’any a les Terres de l’Ebre aquests només serveixen per cobrir una menjada diària dels qui ho necessiten”. En aquesta línia, Ologaray ha exposat que “preferim quantitat de productes bàsics necessaris que no d’altres que puguin ser més cars”.

Ologaray també ha fet una aposta per dignificar la pobresa: “hem d’integrar plenament a la nostra societat les persones en risc d’exclusió”. Si som capaços de cobrir l’alimentació d’una família, aquesta pot invertir els recursos dels quals disposa en activitats culturals i de lleure: “Aquestes famílies només se’n sortiran quan siguem capaços d’incorporar-les plenament a la societat”, ha conclòs Ologaray.

La regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, ha explicat que la campanya necessitarà 700 voluntaris però que, com ja és habitual, algunes entitats de la ciutat ajudaran a cobrir punts de recollida. A més, gràcies a PlatiGot es sortejarà entre els voluntaris una desena de sopars per a dos persones a diferents restaurants de la ciutat.

La recollida està organitzada pel Banc dels Aliments, l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre, Càritas de Tortosa, Creu Roja Tortosa, la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, i Protecció Civil de Tortosa.

FER UN COMENTARI