Reclamen una línia de tren que connecti el Vallès amb l’Aeroport del Prat

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant ho demanarà al futur conseller de Territori i Sostenibilitat

0
254

El govern de Sabadell reclamarà la creació d’una línia ferroviària que connecti el Vallès amb l’Aeroport del Prat de forma semi directa, com a mesura de connexió internacional per impulsar la projecció del territori. És un dels punts destacats del ‘Pla de Relacions exteriors i projecció internacional’ que el govern local ha presentat aquest dimarts, defensant que l’eix format per Terrassa, Sabadell, Cerdanyola, Ripollet i Montcada és un dels espais amb més densitat urbana, producció, formació i de creació, “imprescindible per al futur de les ciutats del Vallès a Catalunya i al Món”. “Necessitem estar plenament connectats a escala internacional per mitjà de l’aeroport del Prat i amb el Corredor del Mediterrani”, ha reclamat l’alcalde Maties Serracant, que ha assegurat que traslladarà la petició al futur conseller de Territori i Sostenibilitat.
El pla de projecció exterior es proposa posicionar Sabadell en relació amb la Unió Europea i el món, i fer-ho a través de sinergies amb els municipis veïns. Per a Serracant, “superar els localismes en l’àmbit de municipi vol dir començar a treballar amb els municipis amb els quals compartim una realitat geogràfica, social i cultural”.

Així, el document presentat aquest dimarts defineix set grans estratègies, basades en millorar el reconeixement de la ciutat a l’exterior, captar inversors i talent, potenciar la presència de la ciutat en polítiques de la Unió Europea, revisar la relació de Sabadell amb els altres continents, impulsar el desenvolupament sostenible de la ciutat, i millorar la governança de l’acció exterior.

Per desplegar aquestes fites, el pla reuneix 25 accions. A banda de reclamar una connexió semi-directa amb l’Aeroport, també destaca el desplegament del Pla Estratègic de Turisme, on s’hi defineixen els eixos bàsics per consolidar el turisme de negocis i esportiu. A curt termini, es proposa obrir una oficina de turisme, posar en marxa un web temàtic, crear una taula tècnica de turisme i treballar per a aconseguir el segell de Destinació Esportiva que concedeix l’Agència Catalana de Turisme.

Al mateix temps, el Pla d’internacionalització també es fixa en el Pla Director de Cooperació i Solidaritat, que proposa millorar la participació ciutadana, prioritzar la igualtat de gènere, treballar els drets humans i la cultura de la pau, i millorar les condicions de via a través d’una “cooperació transformadora”. A nivell més concret, hi ha el compromís d’impulsar el treball conjunt amb el teixit associatiu i reforçar el paper del Consell de la Solidaritat

FER UN COMENTARI