Rajoy diu que el 155 “ha frenat en sec el deliri”

El president espanyol es mostra convençut de la victòria dels constitucionalistes i reivindica un vot pel PP com a valor “segur”

0
774
Mariano Rajoy i Xavier García Albiol al míting del PPC a Lleida aquest divendres
El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, ha reivindicat aquest divendres des de Lleida l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Una decisió que ha permès evitar el “disbarat” que impulsava el govern de Puigdemont i que “ha frenat el sec el deliri de la independència”. En aquest marc, s’ha mostrat convençut de la victòria dels partits constitucionalistes el 21D i ha demanat el vot als catalans que volen “recuperar la normalitat” i la “convivència” a Catalunya. El vot pel PP, ha dit, és un vot “segur” que “no es posarà al servei de cap causa que els que estem aquí se n’hagi de penedir”. Per contra, ha afirmat, el procés “fa molt mal a les persones, a les seves famílies, a la seva economia, a la seva vida i al seu ésser com a persones”. Ha insistit que malgrat que s’ha produït una “evident contracció de l’economia catalana” fruit del procés, el creixement “es pot recuperar”. “Hem previst un creixement del 2,3% al 2017, però si hi ha un mínim de seguretat a Catalunya pot ser del 3%”, ha reiterat.
Rajoy ha participat aquest divendres al míting del PP a Lleida, on ha acompanyat el líder del PPC i candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, i on ha ”agraït” als militants del PP de Lleida que es mantinguessin “fidels” al partit “i a la Constitució” en els “moments difícils”.

Segons el líder del PP, mitjançant el 155 el govern espanyol han aconseguit “frenar el disbarat” i la declaració d’independència “amb la llei a la mà, que és com es fa als països democràtics amb constitucions democràtiques”. Una decisió que ha permès “recuperar la legalitat” i “governar amb normalitat i tranquil·litat”.

Per aquest motiu ha demanat als que valoren la “convivència”, la “normalitat” i la “tranquil·litat” que apostin pel PP a aquestes eleccions. “El vot que rebi el PP a Lleida el dia 21 serà útil i li donarem un bon ús com vam fer a les generals el 2016”, ha afirmat. Segons Rajoy, el vot pel PP és un valor “segur” perquè “no es posarà al servei de cap causa que els que estem aquí se n’hagi de penedir”.

També ha apuntat que malgrat “l’evident contracció de l’economia catalana” la situació econòmica a Catalunya “es recuperarà si es torna a la calma i a la tranquil·litat”. El procés, ha dit, ha provocat una caiguda de les reserves turístiques, les vendes i una fuga d’empreses, però “això es pot recuperar” i “malgrat que hem previst creixement del 2,3” a tot l’Estat, “si hi ha un mínim de seguretat a Catalunya aquest creixement pot ser d’un 3%” del PIB.

“El procés fa mal a les persones”

Per aquest motiu ha demanat als militants del PPC que diguin “a tothom” que “el procés fa molt mal a les persones, a les seves famílies, a la seva economia, a la seva vida i al seus ésser com a persones”. “Digueu a tots que vam frenar el disbarat, que el deliri de la independència s’ha frenat en sec, i que som la millor garantia” perquè “la solució està a la nostra constitució” que l’hem aplicat “per restaurar la llei que alguns van voler liquidar”.

Rajoy diu que la manifestació forma part del somni antieuropeu

Abans de participar a l’acte, Rajoy ha valorat davant els micròfons de la premsa la manifestació pels presos polítics que va tenir lloc dijous a Brussel·les, pròpia, ha dit, dels “somnis d’alguns que van contra els signes dels temps i contra els valors i principis europeus”. Ha afirmat que ell “sempre respecta” el “dret de les persones a manifestar-se”, però ha recordat que “hi ha moltes manifestacions” com “saben molt millor que jo els que viuen aquí”.

“L’únic que tinc clar és que defensaré el que sempre hem defensat i el que tothom sap que defensem, que és la unitat d’Espanya, la Constitució, l’imperi de la Llei, estar a Europa i que l’economia funcioni i es recuperi”, ha dit. Segons Rajoy, “això és el que ens interessa, i no els somnis d’alguns que van contra els signes dels temps i contra els valors i principis europeus”. Rajoy, en canvi, no ha volgut parlar des de Lleida de les obres que reclama Sixena. “Aquesta és una qüestió en la qual les decisions les prenen els tribunals”, ha dit.

Albiol diu que el 155 ha frenat “el terror” al carrer

Prèviament ha pres la paraula el candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, que ha defensat que gràcies al 155 les “organitzacions del carrer de la CUP estarien sembrant el terror als carrers de Catalunya”. El líder del PPC també ha criticat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’hagi mostrat disposat a “estudiar un possible indult als qui van provocat un cop d’Estat”. Aquesta, segons Albiol, no és una preocupació de la immensa majoria dels catalans” i “no està a l’agenda del PPC”.

Concentració a les portes

Abans de l’inici de l’acte un centenar de persones s’han concentrat davant la Llotja de Lleida per reclamar la “llibertat dels presos polítics”. Els concentrats, que duien pancartes, bufandes grogues i estelades, han estat continguts per agents dels Mossos d’Esquadra. A més, s’han escridassat amb un parell d’unionistes partidaris del president espanyol.

FER UN COMENTARI