Punxa la manifestació de l’Associació de Veïns del Raval contra els ‘narcopisos’

La vintena de veïns participants han denunciat que la situació al barri és insostenible i reclamen unitat d'acció per fer-hi front

0
533
DiverNadal Cunit 2018 728×90

La manifestació convocada aquest dijous al vespre per l’Associació de Veïns del Raval contra els ‘narcopisos’ i la saturació turística al barri ha aplegat tot just una vintena de persones. La marxa, alternativa i diferenciada a la que el pròxim dissabte han convocat els veïns dels carrers més afectats pels narcopisos, ha sortit de la placeta Aureli Capmany, seu de l’associació, i ha recorregut els carrers de Ciutat Vella fins arribar a la plaça Sant Jaume on ha finalitzat i on s’ha fet entrega d’un manifest al consistori adreçat a l’alcaldessa, Ada Colau.

Rere pancartes on es podia llegir ‘Ajuntament, el Raval no aguanta més’, els manifestants han denunciat que la situació al barri s’està fent insostenible amb els pisos ocupats on es ven droga, principalment heroïna, i pels problemes que genera el turisme massiu. El president de l’associació veïnal, Pep Garcia, ha lamentat la baixa afluència de veïns i s’ha preguntat si no hauria estat millor agrupar les dues protestes, la d’avui i la de dissabte, sota el paraigua de l’associació, una entitat amb 50 anys de lluita veïnal a l’esquena i referent històric al barri.

Pep Garcia, ha explicat que, “sense buscar excuses”, la baixa afluència a la manifestació es deu al fet que només un 30% dels veïns són autòctons, i que els estrangers, siguin d’on siguin, no es mobilitzen per aquestes qüestions. Sobre la manifestació de dissabte convocada per la plataforma, ha assegurat que serà un “també serà un fracàs” perquè “la qüestió ha deixat de ser notícia”.

Garcia ha assenyalat que si la problemàtica dels narcopisos va tenir seguiment mediàtic és “perquè a l’agost no hi ha més notícies” i que les mobilitzacions com les cassolades cada dia congreguen menys veïns. “Surten molts bolets que si no plou s’acabaran podrint”, ha apuntat sobre les noves entitats que criden a la lluitat veïnal.

Sobre el manifest que han entregat a l’Ajuntament, Garcia ha explicat que denuncia la situació que viu a Ciutat Vella, un barri, ha afirmat, amb unes característiques i problemàtiques molt concretes que necessiten de solucions urgents i específiques. Unes solucions, ha destacat, que han de venir de la mà d’una nova regidora de districte perquè l’actual, Gala Pin, “no té la capacitat política suficient”.

FER UN COMENTARI