Puigdemont crida a manifestar-se dissabte per derrotar el terrorisme “amb esforç cívic”

El cap de l'executiu aposta per "obrir els braços" a qui vulgui defensar una societat en pau i amb convivència

0
901
DiverNadal Cunit 2018 728×90

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida a sumar-se a la manifestació d’aquest dissabte a Barcelona, sota el lema ‘No tinc por’. “Demà tenim una cita amb un únic objectiu: contribuir amb el nostre esforç cívic a la derrota del terrorisme”, ha assegurat en una declaració als mitjans després del ple solemne al Parlament aquest divendres. Per Puigdemont, la marxa és un “esforç col·legiat” de persones que pensen de forma diversa però que tenen per denominador comú la defensa d’una societat que vol viure “en pau, amb convivència i amb llibertat”. “Demà obrirem els braços a tantíssima gent que es vulgui sumar en aquest esforç fraternal, de solidaritat, d’afegir el civisme com un dels actius absolutament irrenunciables i imprescindibles en la lluita contra el terrorisme”, ha insistit el cap de l’executiu català.

En aquest context, Puigdemont ha defensat que la lluita contra el terrorisme no és només un afer de policies, institucions i jutges sinó que passa també per les mans de la societat civil: “La comunitat d’homes i dones que volem viure en pau, amb harmonia amb el diferent i volem relacionar-nos de manera fraternal com tristament aquesta prova ens ha obligat a expressar”.

Així, Puigdemont ha fet una crida a tornar a fer de Barcelona una ciutat compromesa amb la pau al món com ho ha demostrat “des de fa dècades”. “Tenim l’oportunitat de poder-ho ratificar davant de tanta gent que aquests dies ens han expressat condol i consternació” per als atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils, ha resolt el president de la Generalitat.

FER UN COMENTARI