Protecció Civil rep gairebé 600 trucades en relació amb l’episodi de pluges

A causa de la inundació de l'estació ferroviària de Vinaròs, un tren amb passatgers ha quedar aturat a Ulldecona

0
1526
Pla general d'un home home travessant el barranc de la Galera, a Masdenverge, amb el gos als braços. Imatge del 18 d'octubre de 2018. (horitzontal)
Protecció Civil de la Generalitat ha informat que fins a la una de la matinada d’aquest dissabte ha rebut 527 trucades relacionades amb l’episodi de pluges, que ha descarregat amb força durant tot el divendres principalment a les comarques de les Terres de l’Ebre. Fins a les deu de la nit els Bombers havien atès 154 avisos ocasionats pel fenomen meteorològic, la majoria dels quals a l’extrem sud del país, i en especial als municipis d’Alcanar, Amposta, Tortosa i Sant Carles de la Ràpita. Les tempestes han tingut afectacions també a les carreteres -se n’han hagut de tallar cinc per inundació, entre elles la N-340 entre Amposta i Tortosa- i a les vies de tren, en aquest cas al nord del País Valencià, on l’estació de Vinaròs ha quedat inundada.
De resultes d’aquesta inundació ha quedat interromput el corredor mediterrani. Protecció Civil, que ha activat la prealerta del pla d’emergències ferroviàries Ferrocat, ha informat que un tren amb passatgers ha quedat aturat a Ulldecona, i que s’ha activat la Creu Roja per donar assistència als afectats fins que Renfe els trobés una solució.

Pel que fa a les carreteres tallades, a tres quarts de dues de la matinada seguien sense servei la C-12 entre els quilòmetres 5 i 12, d’Amposta a Tortosa; la T-331 entre els quilòmetres 0 i 14, d’Ulldecona cap a Santa Bàrbara; la T-332, entre els quilòmetres 11,5 i 13, d’Ulldecona cap a Vinaròs, i la TP-3318, entre els quilòmetres 0 i 7, d’Ulldecona fins a Alcanar. A banda, la N-340 presentava 19 quilòmetres de cua en moviment d’Alcanar cap a Sant Carles de la Ràpita. La carretera ha quedat inundada en aquest punt i s’hi feia pas alternatiu. I a la TV-3313 també hi havia 12 quilòmetres de cua en moviment entre Ulldecona i la Galera.

Cal afegir que també a conseqüència de la pluja s’ha desbordat el canal de la Dreta a Tortosa i ha inundat la C-12 entre el punts quilomètrics 11 i 12.

FER UN COMENTARI