Protecció Civil posa en prealerta el pla CAMCAT per un vessament de fuel oil al pantalà de Repsol a Tarragona

    La taca, de 30 metres de llarg i 5 d'ample, està confinada i continguda per barreres

    0
    1004
    Circ Raluy 728×90
    Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta aquest dilluns a la tarda el Pla Especial d’Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya (CAMCAT) a causa d’un vessament al pantalà de Repsol a Tarragona. La companyia ha donat l’avís cap a les 17:20 hores que havia patit un vessament de fuel oil a la línia de càrrega de la infraestructura de Repsol Petroli. La taca és d’uns 30 metres de llarg i 5 metres d’ample, i ha estat continguda i confinada per barreres dins les seves instal·lacions. Per la seva banda, el Port de Tarragona ha activat el nivell 1 del seu Pla Interior Marítim (PIM). Diversos efectius de la companyia, Salvament Marítim, Bombers del Port de Tarragona i Policia Portuària treballen per recollir el vessament.
    L’Autoritat Portuària ha informat que la ràpida actuació dels equips d’intervenció, així com la direcció del vent cap al Moll de Cantàbria, faciliten les tasques de recollida i control del material.
    La companyia obre una investigació
    La companyia Repsol ha informat que el vessament s’ha produït cap a les quatre de la tarda com a conseqüència del trencament d’una vàlvula d’una de les canonades que discorren pel pantalà.Segons l’empresa, immediatament s’ha tancat la línia -que s’estava utilitzant per a carregar un vaixell- i s’han activat els protocols de seguretat. Entre d’altres, s’han estès barreres per confinar el producte i evitar la seva dispersió.

    Repsol ha assenyalat que l’incident s’ha notificat immediatament a Port Control, i també s’ha avisat Capitania Marítima de Tarragona i Salvament Marítim. La companyia ha obert una investigació per determinar les causes de l’incident.

    FER UN COMENTARI