Programació de les activitats de tardor al Casal de les Dones

0
390

La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència presenta la programació d’activitats i els projectes que s’engeguen aquesta tardor des del Casal de les Dones de Reus. Els tallers de formació, la igualtat de gènere i els drets del col·lectiu LGTBI són els principals eixos de treball previstos les pròximes setmanes.

Tallers al Casal de les Dones
Des de l’octubre al desembre es portaran a terme quatre activitats totalment noves en el marc d’un cicle que serà més actiu que els anteriors. Tal i com recorda la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, es tracta de donar un nou enfoc a l’apoderament de les dones, no només des d’una vessant psicològica sinó amb el treball integral del cos i la ment. Els tallers programats són els següents:

Moviment Vital: taller de moviment que pretén fer prendre consciència del propi cos amb la intenció de crear millores tant a nivell físic com emocional i mental
Transforma’t per a ser feliç: descobrir la trampa psicològica que amaguen les creences pròpies per tal de transformar-les i crear un nou món interior
Comunicació assertiva i empàtica: taller pràctic basat en la comunicació no violenta per tal de transmetre allò que es necessita de manera clara i positiva.
Booty dance: introducció al ball urbà procedent de l’Àfrica que afavoreix el coneixement de propi cos i promou l’apoderament femení
Defensa personal: aprendre a defesar-se per tal d’aconseguir sentir-se més segura. Aquest taller està previst fer-lo al Casal de Joves en coordinació amb Joventut
Punt Violeta i protocol contra les agressions sexistes a les festes majors
Aquestes accions s’activaran els dies 21 i 24 de setembre, coincidint amb les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia.

Recentment es va realitzar també aquesta acció durant el Festival de Tributs “Infinit” que es va dur a terme el cap de setmana del 7 al 10 de setembre a Fira Reus. A més, una entitat de veïns, AAVV Santuari, ha demanat assessorament sobre el protocol d’actuació contra agressions sexistes en l’oci nocturn.

Xarxa de centres per la igualtat
Un any més es lliuraran reconeixements a diferents centres de secundària, en el marc de la Xarxa de centres per la igualtat. Aquest any s’atorga el reconeixement a 5 centres de secundària (Baix Camp, Gabriel Ferrater, Gaudí, Tapiró i Roseta Mauri). L’any passat, 2017 es van lliurar a dos (Ferrater i Roseta Mauri).

Jornades “Elles i ells: igualtat a la feina”
Les jornades “Elles i ells: igualtat a la feina” s’adrecen a empreses i professionals i es realitzaran els dies 11, 18 i 25 d’octubre de 12:00 a 14:00 h a la sala d’actes del Casal de les Dones. El programa de la jornada és el següent i s’organitza en col·laboració amb l’IMFE Mas Carandell i Redessa:

11 d’octubre: Mireia Mata i Solsona, directora general d’Igualtat, presentarà l’Informe sobre la evolució de la desigualtat salarial a Catalunya 2008-2015, elaborat per l’Observatori del Treball i Model Productiu
18 d’octubre: Gemma G. Gasulla, Consultora, economista i “coach”, impartirà el Taller de lideratge femení per a dones i homes.
25 d’octubre: Taula d’experiències en la implementació de mesures d’igualtat.
Jornada LGTBI el 20 de novembre
El dia 20 de novembre s’escau el Dia Internacional de la Visualització “trans” i des de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, que treballa en la planificació de les polítiques LGBTI, s’estan organitzant diferents accions al voltant del 20 de novembre, com el passi del documental “Enfemme”, la presentació del Pla Municipal LGBTI i una jornada per professionals.

Pla Municipal de polítiques LGTBI
Trobada d’acció ciutadana el dia 26 de setembre de 18:00 a 20:00 h per escollir les accions més adequades a dur a terme segons la diagnosi presentada. Es demana col·laboració a la ciutadania i per apuntar-se cal trucar al Casal de les Dones o enviar-hi un correu electrònic. Com a fase posterior a la trobada, es preveu finalitzar la redacció del pla i passar-lo posteriorment a revisió política.

Pla de Polítiques de Gènere
Des del departament de Polítiques de Gènere de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència s’està iniciant la confecció de la Diagnosi del Nou Pla Municipal de Polítiques de Gènere 2019-2023. Per aquest motiu, i amb la necessitat de conèixer la percepció i les opinions i necessitats de la ciutadania, s’ha previst el dimecres 17 d’octubre de 16:30 a 18:30 h una jornada de participació ciutadana. Les persones que tinguin interès a participar-hi podran fer-ho apuntant-se prèviament al Casal de les Dones.

Altres activitats
De l’1 al 18 d’octubre exposició sobre material de l’artista reusenc MAC, Macario Gómez Quibus, autor d’il·lustracions de cartells de Hollywood tan famosos com “Casablanca” o “Los 10 mandamientos”. Inauguració el dia 3 d’octubre a les 19:00 h als Rentadors del Casal de les Dones.

FER UN COMENTARI