Presó per a tres veïns de Lleida acusats de cometre més d’una vintena de robatoris a Terol

Entraven de nit i fent ús de la força en establiments públics, com ara ajuntaments, piscines i farmàcies

0
228

El jutjat d’instrucció 1 d’Alcanyís (Terol) ha ordenat presó provisional per a tres homes de nacionalitat romanesa, marroquí i espanyola, de mitjana edat i veïns de Lleida, acusats d’haver comès 24 robatoris en dos mesos a la comarca del Matarranya, a Terol. L’operació anomenada Viaverda es va iniciar el mes de setembre, quan la Guardia Civil detecta un increment de robatoris amb força en aquesta comarca de Terol. Segons aquest cos policial, els detinguts, es desplaçaven regularment des de Lleida fins a aquesta comarca i entraven fent ús de la força en establiments públics, com ara ajuntaments, piscines i farmàcies. Ho feien de nit i causant una alarma social “important” entre la població.
La Guàrdia Civil va iniciar al setembre un dispositiu de vigilància a la zona de Terol afectada i va aconseguir detenir una persona a finals d’octubre. Llavors, esbrinen que es tracta d’un grup organitzat amb base a Lleida, i la investigació es trasllada a aquesta demarcació. Aquí, detenen dues persones més el 22 de novembre, n’identifiquen una altra i recuperen un vehicle robat a Mazaleón (Terol) que els lladres haurien utilitzat per fugir. Registren també el magatzem d’un dels detinguts.

Segons la Guàrdia Civil, els lladres actuaven trencant els accessos i robant petites quantitats de diners, eines, productes cosmètics i d’alimentació. Durant un temps, haurien venut aquests productes en un petit comerç regentat per un dels detinguts. A més dels tres detinguts que han ingressat a la presó, una altra persona resident a Lleida està investigada per aquests fets.

FER UN COMENTARI