Presó sense fiança per tres dones per blanqueig de capitals

Àvia, mare i filla són tres de les nou persones investigades que han declarat al jutjat d'Amposta

0
2049
Agents dels Mossos s'emporten material i una detinguda d'una de les cases escorcollades al barri de les Quintanes d'Amposta. Fotografia: ACN

La titular del jutjat número 2 d’Amposta ha ordenat l’ingrés provisional a la presó sense fiança de tres dones d’un mateix clan familiar que van ser detingudes en una operació policial contra el blanqueig de diners procedents de la venda de drogues el passat dimarts a la mateixa ciutat. La jutgessa atribueix a l’àvia, la mare i la filla, els presumptes delictes de blanqueig procedent del tràfic de drogues i organització criminal. A més, hi ha 6 detinguts més que també estan investigats en l’operació desplegada pels Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Policia Local. Els investigadors preveien arrestar inicialment onze persones, però finalment només van poder localitzar-ne set. Dos més van ser detinguts en els dies posteriors i uns altres dos encara estan fugits. Finalment, la jutgessa ha aixecat aquest divendres el secret de sumari que pesava sobre la investigació.

Durant l’operatiu, els Mossos van decomissar vuit vehicles, un ordinador, joies, rellotges, una quantitat indeterminada de diners, documentació diversa així com dues pistoles de 9 mil·límetres de foc real. Alguns dels habitatges escorcollats, principalment als barris del Grau i les Quintanes, havien estat objecte d’anteriors operacions contra la venda de drogues al detall. De fet, durant els últims mesos, tant els Mossos com la policia espanyola i la Guàrdia Civil han efectuat diversos escorcolls en immobles des d’on suposadament es venien els estupefaents, que es van saldar amb diversos detinguts i petites quantitats intervingudes. El tràfic de drogues al detall des d’aquests habitatges ha generat força malestar entre els veïns de la zona i el govern municipal, que durant els últims temps ha intensificat els controls per part la policia local i havia demanat a les autoritats judicials que ordenin la presó provisional per als detinguts reincidents en aquests casos.

FER UN COMENTARI