Presó a l’acusat de dur enganyades a Lleida dones veneçolanes per prostituir-se

L'Audiència de Lleida considera que l'altre acusada només acompanyava les víctimes i li rebaixa la pena a sis mesos de presó

0
923
Inauguració The Animal King Vilanova 728×90
 L’Audiència de Lleida ha condemnat a sis anys de presó l’acusat d’obligar dones procedents de Veneçuela a prostituir-se en els dos bars que regentava a Lleida. La sala el considera culpable d’un delicte de tràfic d’éssers humans en concurs amb un delicte de prostitució coactiva i el condemna també a pagar una indemnització de 3.000 euros a una de les dones, que va declarar al judici com a testimoni protegida. L’Audiència de Lleida, en canvi, ha imposat una pena menor a l’altra acusada i la condemna a sis mesos de presó per un delicte d’immigració il·legal. Considera que l’acusada només acompanyava les dones fins a Lleida, on acabava la seva relació amb les víctimes, mentre que l’acusat era qui contactava amb les dones, les enganyava prometent-los feina com a cambreres perquè vinguessin a Lleida, organitzava i pagava els viatges i un cop a Lleida les allotjava i les obligava a prostituir-se perquè li poguessin pagar un suposat deute.
El judici va tenir lloc a l’Audiència de Lleida el 28 de juny i els acusats van negar les acusacions. Els encausats, un home propietari de dos bars de copes a la ciutat de Lleida i una dona d’origen veneçolà que va ser parella sentimental de d’aquest, es van acusar mútuament d’encarregar-se del trasllat de les dones de Veneçuela fins a Lleida. Ell va declarar que les ajudava a viatjar fins a Lleida perquè eren conegudes de l’altra acusada i llavors parella seva, com a favor, i que volien venir a Espanya per fer compravenda de roba. Ella va dir que l’acusat li demanava que les acompanyés o les anés a buscar perquè volia que treballessin de cambreres als seus locals. Tots dos han negat que un cop a Lleida les obliguessin a prostituir-se ni que tinguessin constància que es dediquessin a la prostitució.

La fiscalia sol·licitava per a cadascun dels acusats una pena de set anys de presó per un delicte de tràfic d’éssers humans i coacció i una multa de 5.400 euros. A més, demanava que indemnitzessin amb 10.000 euros la víctima que va denunciar els fets i que va col·laborar amb la policia com a testimoni protegit. Les defenses en demanaven l’absolució.

MOTOR 23 – Norton Benelli – 728×90

La investigació es va iniciar el 22 de setembre de 2014 quan la Ucrif, la unitat de la policia espanyola contra les xarxes d’immigració i falsificació documental, va localitzar en un local de Terrassa una jove veneçolana en situació irregular. La dona va explicar que el seu home havia mort i havia de mantenir una filla així que a través d’un conegut va contactar amb els acusats, que li van oferir anar a Lleida a treballar de cambrera, en un dels locals de l’acusat, a canvi d’entre 10 i 30 euros per copa.

L’acusada és una dona de 26 anys, nascuda a Veneçuela i resident a València, i l’altre acusat és propietari de diversos pubs a Lleida on presumptament s’obligava dones procedents de Veneçuela a prostituir-se. Segons la testimoni protegida, quatre dones, inclosa ella, vivien en un pis a Lleida i només sortien per anar als locals a treballar. L’acusat els reclamava, segons la mateixa víctima, 3.000 euros més les despeses de viatge i allotjament, que li havien de pagar prostituint-se a canvi de 50 euros per servei i les amenaçava dient que si no complien, mataria els seus familiars a Veneçuela. Se sospita que els acusats van tramitar la repatriació de, com a mínim, vuit dones, entre els anys 2012 i 2013.

FER UN COMENTARI