Presentació de les 130 novetats editorials d’enguany

Els llibres dels autors locals estaran exposats a la Biblioteca Xavier Amorós fins a finals d'aquest mes d'abril

0
249

Aquest divendres 13 d’abril s’ha dut a terme la tradicional trobada d’autors locals, un dels principals actes previs de la Diada de Sant Jordi, i que es fa la Biblioteca Central Xavier Amorós. Enguany s’han publicat més de 130 novetats editorials i bona part dels autors han assistit a la convocatòria que compta també amb l’assistència de l’alcalde, Carles Pellicer. La presentació l’ha conduït l’actor reusenc Carles Bigorra.

Els llibres dels autors locals estaran exposats a la Biblioteca Xavier Amorós fins a finals d’aquest mes d’abril i estan disposats a la nau central de l’espai bibliotecari, que simula la botiga de roba Les Amèriques, un antic establiment de Xavier Amorós, en homenatge a l’escriptor reusenc que dona nom a la biblioteca reusenca i que enguany compleix 95 anys.

Els autors locals tindran novament protagonisme el Dia de Sant Jordi, quan d’11:00 h a 13:00 h i de 18:00 h a 20:00 h signaran les seves novetats. I també, el mateix dia al migdia, al Saló de Plens de l’Ajuntament amb la Recepció Institucional que anualment els fa l’alcalde de la ciutat.

El Dia de Sant Jordi hi haurà a la plaça del Mercadal i als carrers del voltant un total de 100 parades, que corresponen a 74 entitats, 11 floristeries, 13 llibreries i 2 mitjans de comunicació. Enguany hi ha previst un extens programa d’activitats, amb un gran nombre de presentacions de llibres i altres activitats diverses, entre les quals, i amb motiu de la commemoració de l’Any Pompeu Fabra, es proposarà una activitat relacionada amb els mots encreuats i les paraules que proposin cadascuna de les parades que participaran a la Diada.

Finalment, remarcar una de les novetats del Sant Jordi d’enguany que serà una carpa instal·lada a la plaça d’Evarist Fàbregas, i pensada especialment per als joves. És la Bibliochill de Kiku Mistu, una visió jove i distesa dels espais de lectura que pretén atraure l’atenció sobre el paper de la literatura a la vida.

FER UN COMENTARI