Postius (PDeCAT) advoca per una candidatura conjunta amb ERC

Considera que el relleu d'Àngel Ros "no canviarà la política del bloc del 155" i només dirigirà una gestora per conduir la ciutat fins a les eleccions del maig vinent

0
245
Wifi_Penedès_728x90

El president del grup municipal del PDeCAT i Unió a la Paeria, Toni Postius, considera que la ciutadania de Lleida reclama “unitat” a les formacions independentistes per concórrer juntes a les municipals del 2019. En aquest sentit, considera “una obligació” intentar arribar a un acord amb ERC per fer una candidatura conjunta, segons ha manifestat Postius en una entrevista a l’emissora UA-1, on ha reconegut haver mantingut uns primers contactes amb el candidat republicà Miquel Pueyo i confia que puguin fructificar després de les vacances d’estiu. Postius recorda que el PDeCAT va aprovar en la seva convenció municipalista promoure candidatures unitàries a les ciutats de més de 100.000 habitants, tot i que ERC ha mostrat fins ara les seves reticències a les llistes conjuntes. Pel que fa a la successió d’Àngel Ros al capdavant de la Paeria, el president del grup del PDeCAT ha lamentat “la pugna pública dels dos aspirants” –Félix Larrosa i Montse Mínguez- i ha assenyalat que, “sigui qui sigui, l’elegit, simplement liderarà una gestora per conduir la ciutat fins a les eleccions”.

En l’entrevista a UA-1, Toni Postius s’ha mostrat completament partidari d’una eventual llista conjunta. “La unitat sempre és un valor que s’ha d’explorar i que hem d’intentar aconseguir” ha expressat. “Per part meva no hi ha cap recança per parlar absolutament de tot per arribar a conformar una candidatura unitària que garantiria una victòria claríssima a la ciutat de Lleida i que respondria a l’anhel majoritari de la societat que ens reclama, precisament, unitat”, ha explicat Postius. A més, ha recordat que “el PDeCAT ja va acordar a la seva convenció municipalista que a les ciutats de més de 100.000 habitants intentaríem fer candidatures unitàries amb Esquerra Republicana per reforçar projectes netament independentistes i republicans”.

“Ja he tingut contactes amb Miquel Pueyo per explorar les possibilitats d’un acord”, ha assenyalat, i ha afegit que “a la tornada del mes d’agost haurem de veure exactament si hi ha camí o no hi ha camí”, ha exposat. En aquest sentit, s’ha compromès a posar de part seva “totes les facilitats del món per arribar a un acord”. “Tot i que Esquerra, en termes generals, ja ha dit que considera que separats sumem més que anant junts, no deixaré d’insistir per intentar presentar un projecte potent”, ha assegurat.

Postius ha volgut deixar clar que “la qüestió no és qui ha de ser alcalde o no, sinó si estem d’acord o no a fer una candidatura unitària”.”Jo dic, sense condicions, que estic per fer una candidatura unitària en que les dos principals forces sobiranistes de la ciutat sumem esforços i generem sinèrgies, aquesta és la meva aposta, i si ens posem d’acord en aquesta premissa, segur que ens entendrem amb tota la resta”, ha assenyalat el president del grup del PDeCAT a la Paeria.

Pel que fa a la pugna oberta per la successió d’Àngel Ros al capdavant de l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius considera que el PSC “dona un espectacle que a mi no m’agrada com a ciutadà” ja que “no pot ser que l’elecció de l’alcalde s’acabi convertint en una mena de culebró”. Postius considera “molt poc seriós i posa de manifest que el projecte socialista a la ciutat s’ha acabat i que només queden qüestions relacionades amb personalismes”. “La situació m’entristeix i demostra que el que triarem de facto en el proper ple no serà res més que el nom que encapçalarà aquesta mena de gestora del 155 fins a les eleccions municipals, que és quan els ciutadans podran decidir el canvi de rumb de la ciutat”, ha expressat.

Per Postius, “no hi haurà diferències substancials” en funció de quina sigui l’opció que s’acabi imposant. “Aquests darrers tres anys hem pogut veure que el bloc del 155 ha actuat amb unitat d’acció i amb el mateix posicionament per part de tots els regidors, per tant no preveig cap canvi, més enllà de la cara del cap d’aquesta gestora provisional fins als comicis”, ha dit.

Finalment, ha expressat la seva sorpresa pel fet que Àngel Ros “no hagi convocat un ple per acomiadar-se, que és el que acostumen a fer els alcaldes quan pleguen abans d’acabar el mandat per fer un balanç”.

FER UN COMENTARI