La Policia Local lluirà nous uniformes a partir del febrer

És la primera policia del Tarragonès en adaptar-se a la nova uniformitat de país, i la segona de tota la província, després d’Amposta

0
979

Els agents de la Policia Local de Roda de Berà estrenaran molt aviat els nous uniformes d’acord amb la uniformitat que el departament d’Interior va dissenyar al 2017, -publicada a la resolució INT/1431/2017 de 15 de juny-, per unificar els uniformes de tots els cossos de seguretat del país, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Urbana.

Els nous uniformes s’armonitzaran amb l’objectiu de reforçar la imatge conjunta com a Policia de Catalunya i mantenen una línia quasi idèntica amb petits detalls diferenciadors. Compten amb novetats destacades com el color de la camisa, que passa a ser de color blau fosc i té serigrafiada a la banda dreta del pit i a l’esquena la paraula “Policia” i a sota les variants “Policia Local” o “Guàrdia Urbana”. Al cantó esquerre hi figura l’escut propi, en aquest cas el de la policia rodenca. Les espatlles són de color groc fluor –vermell en el cas dels Mossos-, i acompanyaran a la senyera en posició horitzontal, a la part més alta de la màniga esquerra. La gorra també serà diferent, de color blau fosc i formada per copa, visera i cinturó gris reflectant, amb dues línies de quadres serigrafiats en color blanc.

La unificació a les més de 200 policies locals de Catalunya es farà de forma progressiva. En aquest cas Roda de Berà esdevé la primera policia del Tarragonès en adaptar-se a la nova normativa, i la segona de la província després que Amposta presentés els nous uniformes ara fa poques setmanes. Segons explica Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, “cadascuna de les peces que componen els uniformes dels agents tenen una durada estipulada i enguany tocava fer el canvi, motiu pel qual hem aprofitat per adaptar-nos a la resolució de la Generalitat, i no suposarà una despesa addicional”, ha dit.

Els nous uniformes seran estrenats durant la celebració d’un acte especial de lliurament de medalles, distincions i felicitacions que tindrà lloc durant el proper mes de febrer.

FER UN COMENTARI