Polèmica perquè la Junta Electoral prohibeixi llaços, pancartes i fonts de groc

ERC creu que "ratlla el ridícul i és indecent" que la Junta Electoral prohibeixi llaços, pancartes i fonts de groc. Alfred Bosch reclama que alliberin els presos

0
728

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha considerat aquest dimecres que “ratlla el ridícul i és indecent” que la Junta Electoral de Barcelona “es dediqui a prohibir els llacets grocs, el groc de les fonts i les pancartes del balcó” quan a més “hi ha gent a la presó per motius polítics”. Bosch ha reclamat la llibertat dels empresonats per acabar així amb expressions i actuacions com les que prohibeix la Junta Electoral. “Tenien un programa i el van complir, em pensava que en aquest país aquestes coses ja no tornarien a emergir”, ha dit el republicà, que ha demanat que s’acabin les “prohibicions absurdes”.

La Junta Electoral de Barcelona prohibeix il·luminar de groc fonts i façanes

 La Junta Electoral de zona de Barcelona ha atès la queixa del PPC i ha emès una resolució que prohibeix il·luminar de groc fonts i façanes a la capital catalana, una il·luminació que es pot veure des de finals de la setmana passada per acord a l’Ajuntament dels grups de BComú, PDeCAT i ERC. Els populars van argumentar que aquesta actuació representa una de les opcions que es presenta a les eleccions del 21-D, mentre que el consistori va al·legar que no tenia cap interès partidista, sinó que pretenia mostrar la seva solidaritat amb les famílies dels membres del Govern i de les entitats que estan empresonats. La Junta, però, cita l’article 50.2 de la LOREG i remarca que els poders públics no poden utilitzar imatges o expressions “coincidents o similars a les utilitzades en les seves campanyes per alguna entitat concurrent a les eleccions”.
Segons la resolució, la posada en llibertat de membres del Govern i de les entitats sobiranistes és un dels lemes de campanya d’alguns dels partits que es presenten a les eleccions. També cita el debat en comissió on es va aprovar aquesta proposició i constata que “il·luminar de groc no és una decisió per simple solidaritat, com sosté l’Ajuntament, sinó que s’emmarca en un problema més ampli al voltant del qual giren les properes eleccions”.

FER UN COMENTARI