Poesia, música i globus enlaire per recordar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

La Seu Vella acull un any desprès de la tragèdia un acte commemoratiu on una jove lleidatana que va viure els fets de Cambrils ha explicat la seva vivència

0
252
Membres de la PAeria i de cossos policials als claustre de la Seu Vella per homenatjar les víctimes del 17-A - Foto Miquel de Santiago
Wifi_Penedès_728x90

Lleida ha homenatjat aquest divendres les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils en el primer aniversari d’aquell fatídic 17 d’agost de 2017. L’acte organitzat per la Paeria estava obert a la ciutadania i ha tingut lloc al claustre de la Seu Vella. Allí ha tingut lloc un minut de silenci i la lectura del poema de Xesco Boix i Josep Maria Espinàs ‘Tots els nens cantem cançons perquè els homes siguin bons’ per part de dues joves de Centres Oberts municipals.

L’acte ha estat conduit per la periodista Laura Alcalde i també ha comptat amb la intervenció de l’Estela Guàrdia, una jove lleidatana que es trobava a Cambrils la nit dels fets i que ha explicat als presents la seva vivència durant els atemptats. Seguidament, es donava pas al duo musical Capi&Lucía, els qual entonaven la tant famosa com solemne cançó de Leonard Cohen “Hallellujah”. Per finalitzar l’homenatge, diversos joves de Centres Oberts municipals han fet enlairat setze globus blancs recordant i simbolitzant cadascuna de les persones assassinades als atemptats.

Un cop finalitzat l’acte, l’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha expressat el seu suport, record i solidaritat amb les famílies de les víctimes tot apel·lant la cultura de la pau.

 

 

 

FER UN COMENTARI