La Pobla degustarà aquest diumenge, l’oli nou

L’esmorzar popular i solidari centrarà l’activitat de la 18a Festa de l’oli, en un diumenge que també oferirà la darrera representació de la Mostra de teatre

0
385
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Diumenge, a partir les 9.30 hores, els habitants de La Pobla i tothom qui ho vulgui té una cita amb l’oli nou del municipi. I és que la nova premsada del preuat aliment arribarà amb la 18a Festa de l’oli nou de La Pobla, una cita imprescindible en el calendari cultural i festiu del municipi i que, com en edicions anteriors, servirà per donar a conèixer la qualitat de l’oli acabat de collir i de premsar.

Com de costum, l’activitat tindrà lloc a la zona de les moreres, on s’oferirà un esmorzar popular. Les barbacoes fumejaran tot coent uns aliments que, posteriorment, seran regats amb l’oli nou. Per accedir a aquest suculent esmorzar, els assistents a l’acte hauran d’adquirir el tiquet pel preu simbòlic de 3 euros.

A més i seguint la iniciativa instaurada fa uns anys, la recaptació íntegra d’aquest esdeveniment serà destinada a finalitats solidàries. En aquest sentit, la Festa de l’oli de La Pobla va reunir l’any passat fins a 450 assistents, en un acte que va permetre als organitzadors recaptar un total de 1.197 euros. Aquesta quantitat va ser lliurada posteriorment per l’Ajuntament a les Germanetes dels Pobres de Reus. En aquesta ocasió, la recaptació també serà destinada a una entitat de caire solidari.

Un degoteig de premis per a l’oli pobletà

L’oli pobletà, intregrat a CEOLPE, ha estat àmpliament guardonat gràcies a la collita del 2016 i sota la marca ‘El Trull’. Així, l’oli CEOLPE ha aconseguit el primer premi del CDO (Centre de Desenvolupament de l’Oli); el primer premi PIERALISI (Espanya-Portugal), un accèssit a la fira internacional Expoliva’17 i la menció especial ‘Tres gotas de Oro’ del concurs internacional “L’Oro del Mediterraneo’17” (Itàlia).

D’altra banda i de manera paral·lela a l’activitat de la Festa de l’Oli, l’Associació Familiar Més30 organitzarà una nova edició del Mercadet d’objectes de segona mà, que tindrà lloc al Parc de les Pobles. Aquesta fira local de l’intercanvi i el reciclatge va guanyant importància i seguiment amb el pas de les edicions i, aquest proper diumenge, de ben segur que s’hi podrà trobar objectes molt interessants a preus atractius.

Finalment, l’oferta d’actes públics i lúdics de La Pobla per al diumenge es veurà completada a la tarda, amb la representació de la darrera obra inclosa en la Mostra de teatre Carme Baget. En aquesta ocasió, els protagonistes seran els membres de la secció júnior de La Corriola Teatre, que interpretaran un gran clàssic de la literatura i dels escenaris, com és “Cyrano de Bergerac”.

FER UN COMENTARI