Pitarch demana la participació de les entitats de dones per a l’elaboració del Pla Estratègic de les Dones

  Durant el fòrum de participació de les entitats que treballen per avançar en la igualtat de gènere i en contra de la discriminació i la violència masclista.

  0
  669
  Wifi_Penedès_728x90

  La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) i presidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), Teresa M. Pitarch, ha presidit aquest matí la sessió plenària d’aquest fòrum de participació de les entitats que treballen per avançar en la igualtat de gènere i en contra de la discriminació i la violència masclista.

  En la reunió, Pitarch ha demanat la participació de les entitats interessades en les polítiques d’igualtat per a l’elaboració del contingut inicial del futur Pla Estratègic de les Dones 2017-2020. “Aquest procés de participació”, ha destacat la presidenta de l’ICD, “és essencial per poder definir les principals línies estratègiques de l’ICD. Es tracta d’un Pla Estratègic dinàmic i viu que tindrà en compte les propostes territorialitzades de Catalunya”.

  Pitarch també ha exposat els compromisos i les propostes de futur adquirides a la 61a Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de l’ONU, entre les que destaquen l’agermanament entre la ciutat de Nova York i l’ICD per a compartir bones pràctiques en la lluita contra la violència masclista.

  El CNDC integra 390 entitats que esdevenen interlocutores de les polítiques del Govern de la Generalitat per a qüestions vinculades al Pla del Govern en matèria de polítiques de dones. El CNDC és un òrgan amb estatus consultiu especial des de 1999 en el Consell Econòmic i Social (ECOSOC), un dels òrgans principals de les Nacions Unides.

  FER UN COMENTARI