Pere Granados, alcalde de Salou: “Volem desestacionalitzar la temporada turística al municipi”

0
252
L'alcalde de Salou, Pere Granados

La temporada alta del turisme estiuenc ja ha finalitzat, quina és la valoració d’aquest trimestre?
És una valoració positiva. Hi hagut un creixement de mercats tradicionals i de proximitat com és el britànic i, evidentment, hi hagut un increment important del turisme espanyol. Hem de tenir en compte que la situació econòmica encara no és bona. Europa encara està castigada pels efectes d’una crisis econòmica, no obstant això, nosaltres hem tingut una temporada on hi hagut més turistes que mai. L’ocupació ha estat, pràcticament, al cent per cent. Un dels objectius que nosaltres ens hem marcat a llarg termini  és desestacionalitzar la temporada turística.

El turisme que porta el Rallycar s’adequa a les vostres instal·lacions? És respectuós amb la població?
Els visitants que ens venen durant aquests quatre dies que està el Rally s’adapten molt bé. Són turistes esportius i venen a gaudir de les proves, ja sigui les que es fan a fora del nostre municipi com les que tenim aquí. S’emporten una molt bona impressió i sobretot experiència viscuda a casa nostra.

Amb la cancel·lació del Saloufest s’obre un espai per a reflexionar. Quin tipus de turisme vol atreure Salou?
S’ha de matisar, el Saloufest és un programa turístic petit, és a dir, són al voltant de 9.000 persones, i a Salou passen més de dos milions de visitants. Aquest paquet turístic no és la determinació del nostre model de visitants.

El gran problema ha estat el ressò mediàtic, que ha provocat que la situació és magnifiqui. Evidentment, no era la millor imatge per la nostra destinació ja que era un paquet que degradava i perjudicava. Reflexionar sobre el turisme ens ha determinat el futur que volem per a casa nostra. Això ho fem de la mà dels sectors privats. El camí que nosaltres seguim ja no és el de qualitat sinó una destinació turística per l’excel·lència.

La venda ambulant és una llosa per al comerç. Com valoraria l’impacte de la campanya per disminuir aquest tipus de venda il·legal?
Salou fa molts anys que treballa per la radicació i eliminació de la venda ambulant. És evident que tenim alguns punts però ja no és la gran problemàtica que tenen altres municipis que s’han trobat amb aquest fenomen. Nosaltres ja el vam combatre fa molts anys i tenim un resultat i una situació molt diferent.

Tot el que es pugui eradicar ens sembla molt correcte perquè tothom està subjecte a la llei i tothom, sigui de l’origen que sigui,una vegada que està a casa nostra l’ha de respectar i més en un estat democràtic.

Heu treballat amb el Síndic de Greuges per eradicar la venda il·legal…
L’òrgan coordinant és el Síndic de Greuges i hem participat directament en la campanya conjunta de Roses, Barcelona i Sitges. Nosaltres brindarem la nostra experiència per tal de compartir les campanyes que vam fer per eradicar aquesta llosa social.

Des del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre el reclam d’una millora en la xarxa ferroviària és continu. Quines són les principals mancances que vosté l’hi troba?
El model actual del desplegament ferroviari és el pitjor desdoblament ferroviari que hi ha a l’Estat Espanyol o un dels pitjors. No s’han fet les coses bé, perquè l’AVE i l’establiment del corredor del Mediterrani han quedat fora del nucli principal de les grans poblacions com és Reus, Tarragona i la Costa encapçalada per Salou. No és normal que aquest triangle, on hi ha el número més important de població de la província de Tarragona, quedi aïllat del corredor del Mediterrani i de l’AVE.  El punt principal és l’aeroport, allà era la base i l’essència d’una estació central per donar servei al màxim número d’habitants  que té la província de Tarragona. I això no s’ha fet ni es farà. Aquest és el gran dèficit que tenim, nosaltres fa molts anys que vam optar per eliminar una barrera física que suposa les vies del tren pel mig del nostre municipi. Ho tenim dividit físicament amb dues parts i hi ha molts punts que no s’han pogut desenvolupar com una ciutat normal. Vam decidir normalitzar aquesta situació edificant una estació on està l’actual parada de PortAventura, aquest projecte està previst des de l’any 2003 com la futura estació de Salou-PortAventura.

Com a alcalde, què destacaria de Salou?
És una ciutat dinàmica, oberta i acollidora. Salou està treballant en comunitat, sobretot amb els sectors representatius. Continuarem apostant per la renovació del municipi i per incrementar la qualitat de vida.

Des del 2009 és alcalde, com valora el canvi de la ciutat durant aquests anys?
El valoro positivament, en aquest sentit sóc ambiciós i vull que les coses vagin més ràpid del que van. Continuarem treballant per accelerar els projectes i fer-los realitat. Per exemple, el barranc de Barenys s’ha endarrerit un any però aviat veurem com el projecte s’adjudica per mitjà d’un concurs i s’inicien les obres en aquesta legislatura. Hem lluitat moltíssim pel BarcelonaWorld. He tingut una implicació personal i directa; amb un recolzament important de la societat civil. S’ha endarrerit, però aquí hi ha hagut una falta d’implicació política. Estic content per la gestió que s’està fent i continuarem per millorar i arribar a complir tots els nostres objectius.

FER UN COMENTARI