Pellicer garanteix que en 30 dies Reus tindrà pressupostos

El PSC trenca esquemes i s'ofereix a formar un govern plural "més d'esquerres"

0
529
Circ Raluy 728×90

Aquest matí durant el ple de l’Ajuntament de Reus, la qüestió de confiança a l’alcalde, Carles Pellicer, ha estat tombada per l’oposició. Amb el rebuig, els comptes hauran d’esperar un mes per rebre llum verd definitiu, segons ve marcat per llei. Durant el ple ha destacat la posició del PSC per oferir-se a formar un govern “més d’esquerres”, la formació socialista no descarta formar part de la formació per PdCat-CiU, ERC i Ara Reus.

Durant el ple extraordinari celebrar aquest matí, s’ha esdevingut un debat constant sobre els comptes del consistori. «Aquest és un ple d’aquells que un alcalde no voldria convocar mai» ha explicat l’alcalde. Tot i no tenir cap partit de l’oposició que li hagi fet costat, l’alcalde Pellicer no ha descartat –en cap moment— continuar parlant amb la resta de partits per tal de seguir sumant esforços, ja que com ha comentat el batlle: “els únics perjudicats són els reusencs”.

Després del discurs inicial de l’alcalde Pellicer, el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha defensat el posicionament a favor de l’agrupació Ara Reus. Des d’un bon principi, el partit ha demostrat el seu ple suport a l’alcalde, a més ha afirmat que ells no es posicionaran a favor de la moció de censura plantejada pel partit de la CUP.

El segon partit que també està dintre del pacte de govern, Esquerra Republicana, ha explicat el seu posicionament a favor per dues raons: ja que encara està vigent el pacte de govern i perquè els pressupostos «són l’eina principal d’un Ajuntament».

L’oposició ha estat més contundent. Han retret a l’actual govern la falta de lideratge i l’incapacitat de diàleg i negociació. També, l’associació cupaire ha titllat de “fum” el full de ruta d’aquest. D’altra banda, la sorpresa ha estat quan l’agrupació del PSC, encapçalada per Andreu Martín, s’ha que s’ha ofert a sumar amb l’actual govern convergent -una fita insòlita en una ciutat on els socialistes van governar en solitari durant 32 anys.

Martín ha matisat, però, que el seu partit vol parlar amb totes les formacions. “Diàleg amb tothom, és la solució idònia per resoldre la situació”, ha dit. “Reus ha de tenir un govern més d’esquerres, més representatiu d’aquest ple, i no descartem que nosaltres en formem part”, ha dit el portaveu socialista. A aquesta proposta, l’alcalde convergent s’ha avingut a posar-s’hi a treballar i a la possibilitat d’un acord.

En qualsevol cas, les aritmètiques per sumar són complicades en un plenari amb set formacions, on les tres del govern sumen 11 regidors i les quatre de l’oposició, d’ideologies diverses, en tenen 16, dels 27 en total del plenari.

Els pressupostos quedaran aprovats si en el pròxim mes no es presenta una moció de censura amb candidat alternatiu a alcalde, o si aquesta no prospera, amb el suport de la majoria absoluta del plenari. Malgrat tot, l’alcalde ho ha volgut veure amb positivisme, assegurant que “s’està complint el guió previst” i que ara només toca esperar trenta dies. “D’aquí a un mes tindrem pressupostos”, ha garantit Pellicer.

FER UN COMENTARI