PDeCAT Calafell vota en contra de bonificar amb el 95% de l’IBI a una empresa privada

El vot de qualitat de l'alcalde de Calafell, va fer possible l'aprovació del punt on es declara a Vilarenc Aqua "immoble d’interès social" i poder beneficiar-se de la bonificació del 95% de l'IBI. Segons PDeCAT, amb aquesta mesura l'ajuntament deixarà d'ingressar 30.000 euros

0
1223
Karting Comarruga 728×90

El ple ordinari del mes d’abril celebrat el dia 3, no ha deixat indiferent a la gran majoria dels ciutadans, contribuents i empresaris que paguen els seus impostos puntualment a Calafell.

Un dels punts d’aquest ple ordinari, era el de declarar el centre esportiu municipal Vilarenc Aqua com immoble d’interès social, sol·licitat per l’empresa Tandem Wellness SL segons el govern municipal.

Els motius que exposa el govern per l’aprovació d’aquest punt és el de valorar les activitats de caràcter social que realitza aquesta empresa privada, l’impuls de campanyes solidàries i els descomptes als empadronats en el municipi, motius que són del tot insuficients perquè la concessionària sigui beneficiària de la bonificació del 95% de l’Impost de Béns Immobles (IBI), segons els grups municipals del PDeCAT, Ciutadans i la CUP.

El vot “decisiu” de l’alcalde

La votació d’aquest punt va tenir el vot favorable de PSC (5), PP (2), i UAM (2) amb un total de 9. Van votar en contra CiU (6), CUP (2) i Ciutadans (1), amb un total de 9. En aquest punt es van abstenir ERC (2) i el regidor no adscrit (1). En produir-se l’empat a 9 vots, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, es va veure obligat a utilitzar el seu vot de qualitat per desfer l’empat i aprovar aquest punt que declara a Vilarenc Aqua com a immoble d’interès social.

Reaccions del PDeCAT Calafell

El principal grup de l’oposició PDeCAT, ha volgut ressaltar que: Un dels altres punts que no podem estar d’acord és el de declarar d’interès social i d’aplicació una bonificació del 95% en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a Tandem Wellness SL, l’empresa que té la concessió de la piscina i el gimnàs municipal. Creiem que des del govern de Calafell no es pot bonificar aquest impost a una empresa privada si aquest import no reverteix, la seva totalitat, en disminuir la quota per les persones abonades de Calafell. Creiem que amb els 30.000 euros que es deixaran d’ingressar en les arques municipals, es podrien fer moltes accions des de l’ajuntament per fomentar l’esport i per a promoció econòmica”.

FER UN COMENTARI