Passejada pel Turó de la Seu Vella de Lleida

L’activitat “Xino-Xano pel Turó” permet gaudir d’un vespre d’estiu a l’entorn del monument, descobrint camins de ronda, baluards, túnels i històries que s’hi amaguen

0
622
DiverNadal Cunit 2018 728×90

El Consorci del Turó de la Seu Vella ha organitzat per aquest divendres, 25 d’agost, l’activitat “Xino-Xano pel Turó”, una proposta que permet gaudir d’un vespre d’estiu en aquest entorn. És una passejada on la fortificació militar és la gran protagonista amb els camins de ronda, baluards i túnels. Des del Consorci es vol posar en valor la fortalesa militar construïda fonamentalment entre els segles XVII i XIX, la qual està inclosa dins de la Declaració del Conjunt Monumental del Turó i de la protecció del seu entorn de l’any 1995.

L’activitat, que es fa de les 21 h a les 22.30 h, combina diferents aspectes en una única acció: és una activitat saludable, de 3,5 quilòmetres; visita diversos espais, alguns dels quals no estan oberts al públic habitualment, i gaudir de la fresca d’una nit d’estiu.

La ruta “Xino-Xano pel turó” comença a la Porta del Lleó i acaba al Baluard de la Reina i fa aturades en diferents punts, com el Parc de Santa Cecília, el Baluard del Rei o el pont llevadís, a més de comentar algunes restes arqueològiques que ajuden a entendre la història del turó.

L’activitat és gratuïta i s’obre a tots els públics, amb inscripció prèvia. L’activitat està prevista per un màxim de 60 persones. Es recomana anar amb calçat còmode i portar un frontal o llanterna. L’activitat es repetirà els divendres 8 i 22 de setembre, de les 20.30 h a les 22 h.

Altres activitats a l’agenda estiuenca del Turó de la Seu Vella són la Tarda dels Lectors, com cada tarda de dimecres, en què es convida els lectors i les lectores a gaudir d’aquest espai singular; “Vins & Tasts sota les estrelles”, amb degustació de vins de la DO Costers del Segre i de productes de proximitat, o Les Nits de Lluna Plena al Claustre, que en cada edició compten amb una activitat “sorpresa” al voltant de la poesia, el teatre, la música, etc.

FER UN COMENTARI