Els pagesos de l’Horta agafen forces per la festa de Sant Antoni Abat

Esmorzar, tirada de bitlles i concurs de truites al local veïnal de la partida de Montserrat

0
571
La trobada forma part de les activitats programades amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat

Els pagesos de l’Horta de Lleida han agafat forces avui, de bon matí, amb un esmorzar per participar en tota una setmana plena d’actes amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, que enguany arriba a la seva 77a edició.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, així com el president i vicepresident de la Comissió Municipal de l’Horta, David Melé i Joan Queralt, han fet costat a l’Associació Cultural i Recreativa ‘Els Pagesos’ participant en l’esmorzar popular que ha tingut lloc al local de l’Associació de Veïns de la Partida de Montserrat. Tot seguit, s’ha celebrat el campionat de tirada de bitlles i el concurs de truites.

Abans del dia gran de la Festivitat de Sant Antoni, que està previst pel dissabte, 20 de gener, amb la benedicció i desfilada de carros, carrosses i cavalleries pels carrers de Lleida, l’Associació Cultural ‘Els Pagesos’ ha preparat per aquest dimecres, a les 11 del matí, la Missa en honor de Sant Antoni Abat a l’església de la Puríssima Sang. Durant el matí, es procedirà a la venda dels panets i ciris beneïts a càrrec de la Congregació de la Puríssima Sang, i als forns de la ciutat es podran trobar les típiques ferradures de Sant Antoni.

Durant la setmana també hi ha programades tres conferències, totes elles a les 7 de la tarda: Dilluns, ‘Evolució i perspectives de la ramaderia intensiva’, de Teòfilo Camí, al local dels veïns del Pla de Gualda i Montcada; dimarts, ‘El son: el secret del benestar, de la doctora Núria Roure, a la sala municipal Jaume Magre, i dimecres, ‘Alternatives actuals en la producció frutícola, demanda i organització productiva’, de Josep Presseguer, al local veïnal de Butsènit.

El dissabte, 20 de gener, dia gran de la festa, arrencarà amb esmorzar popular a la cooperativa Els Pagesos, des d’on partiran les carrosses, carros i cavalleries que, després de la missa de Sant Antoni i la benedicció a l’avinguda Blondel, participaran en els tradicionals Tres Tombs.

El dinar de germanor servirà pel lliurament dels premis Horta de Lleida, instituïts per l’Ajuntament l’any passat per reconèixer la innovació i la trajectòria de persones que treballen pel desenvolupament i promoció d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat.

FER UN COMENTARI