La Paeria obre la convocatòria de la 10a edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida

Les candidatures es podran presentar fins al 15 de maig. La Fira de Teatre de Titelles de Lleida ha estat l’últim guanyador del premi

0
284

L’Ajuntament de Lleida ha obert aquest dijous el termini de presentació de candidatures per a la desena edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida 2018, que té com a objectiu reconèixer públicament la trajectòria de persones físiques o jurídiques, que hagin contribuït de manera destacada a la projecció internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori més proper a través de treballs d’àmbit acadèmic, científic, econòmic, social, cultural o d’altres disciplines, i també als/les lleidatans/es que hagin destacat per la seva trajectòria personal o professional en l’àmbit internacional. Cal recordar que l’últim guanyador del premiha estat la Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

Cal destacar que, com a novetat, en aquesta 10a edició s’han ampliat les categories per optar al premi, de manera que es contempla un nou tipus de candidats/tes susceptibles de ser premiats: persones nascudes a Lleida que hagin iniciat els seus estudis i/o carrera professional a Lleida, i que posteriorment hagin continuat de manera destacada a l’exterior, en altres països.

Així, doncs, podran ser candidats/es al premi:

a) persones físiques residents a Lleida o fora de Lleida que han contribuït, a través de treballs d’àmbit acadèmic, científic, econòmic, social o cultural o d’altres disciplines, a la projecció internacional de Lleida;

b) institucions, entitats, grups de recerca o d’investigadors, associacions del món civil o empreses que han desenvolupat activitats que hagin contribuït de manera important al ressò internacional de Lleida.

c) persones nascudes a Lleida que hagin iniciat els seus estudis i/o carrera professional a Lleida, i que posteriorment hagin continuat de manera destacada a l’exterior, en altres països.

Aquesta desena edició del Premi es presenta amb una imatge renovada i una web nova http://www.paeria.cat/preminternacional/ca/index.html

Les candidatures es poden presentar fins al 15 de maig del 2018 i ho poden fer els mateixos candidats/es o bé per terceres persones o entitats que vulguin proposar candidat(s). Així, la presentació de les candidatures podrà ser, com en les darreres edicions, per tres vies: presencialment al Registre de l’Ajuntament de Lleida, per correu postal a la mateixa oficina de la Paeria i també mitjançant la Seu electrònica del web de Paeria (www.paeria.es/tramitpreminternacional/)

El jurat que s’encarregarà d’escollir el guardonat d’aquesta nova edició del premi el presidirà la periodista i excorresponsal de TVE a diferents països, Rosa Maria Calaf, acompanyada d’altres personalitats de reconegut prestigi, a més de l’últim guanyador del premi. El guardó del Premi consisteix en una reproducció en bronze de l’anomenat “Bronze d’Ascoli”, document legal de l’any 89 a.C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de 30 cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l’Ebre –entre ells, tres de les terres de Lleida- que van participar en la guerra social italiana. Aquest és el document conegut més antic on apareix el nom en llatí de la ciutat, Ilerda. La peça és la primera mostra original existent que representa la vinculació del nostre territori amb l’exterior.

FER UN COMENTARI