Orinar i beure alcohol als carrers de Reus segueixen sent els actes incívics més denunciats a l’estiu

La Guàrdia Urbana manté la pressió contra l’incivisme vinculat a l’oci nocturn

0
348
DiverNadal Cunit 2018 728×90

La Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 701 actes en relació a actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn, entre els mesos de gener i juliol d’enguany. La xifra demostra com el cos municipal de seguretat manté la pressió policial contra l’incivisme en els darrers anys. Durant el mateix periode de temps de 2016 es van aixecar 996 actes; el 2015, 519 i el 2014, 329.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que «la determinació del Govern de Reus és clau per contribuir a resoldre situacions que afecten la convivència i preocupen a la ciutadania. Les instruccions de mantenir la pressió policial venen motivades per la voluntat del Govern de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals”.

D’acord a les dades analitzades en les darreres reunions de la Junta Local de Seguretat, la principal preocupació de la ciutadania en matèria de seguretat continua sent l’incivisme. En aquest sentit, una de les línies prioritàries de la Guàrdia Urbana és continuar treballant en la conscienciació ciutadana en relació a les conductes incíviques, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania.

Miccionar i el consum d’alcohol a la via pública continuen sent els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana, seguits per les molèsties per sorolls i embrutar la via pública. Les dades fins al mes de juliol d’enguany confirmen un increment de les actes aixecades en relació als sorolls, embrutar la via pública i a l’oferiment i sol·licitud de relacions sexuals a la via pública. El descens en el número d’actes en relació al consum d’alcohol es deu a operacions puntuals que la Guàrdia Urbana va realitzar el mesos d’abril i maig de l’any passat contra el botellot.

L’evolució de les actes aixecades en els darrers anys en relació a actituds incíviques vinculades a l’oci nocturn ha estat la següent:

Total Alcohol Miccionar Defecar Embrutar Sorolls Sexe
2014 329 45 46 0 13 38 0
2015 519 148 107 0 23 42 0
2016 996 542 167 0 35 38 20
2017 701 85 195 1 54 61 43

Els problemes principals vinculats a l’oci nocturn no solen venir donats pels locals, sinó pels clients que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns. La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produïr a la via pública.

La Guàrdia Urbana i els locals d’oci nocturn fan campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s’informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

FER UN COMENTARI