馃摑 Opini贸 | “En pol铆tica no val tot”

0
293

“Aquest mat铆, Lleida ha despertat amb aquesta ins铆gnia pol铆tica 鈥淭enim llibertat per violar. Fora les forces d鈥檕cupaci贸鈥.

En el darrer any hem experimentat moments complicats i feixucs tant a Espanya com a Catalunya els quals han suposat un fort desplegament ideol貌gic entre els ciutadans i ciutadanes, sovint, dirigit pel passat i no per la idea d鈥檜n futur col路lectiu i millor.

Si m茅s no, aix貌 ho hem pogut veure a partir de l鈥1 d鈥檕ctubre, el qual va suposar un fort impacte per la societat catalana donant peu a la creaci贸 d鈥檜na pol铆tica d鈥檈nfrontament.

Paral路lelament al moviment pol铆tic, Espanya s鈥檋a vist envoltada de grans concentracions per enderrocar el masclisme que les dones patim di脿riament, aquests esfor莽os, han estat impulsats per desenes d鈥檃ssassinats per viol猫ncia masclista i, la gota que va vessar el vas, el cas de 鈥淟a Manada鈥 on els cinc acusats estan lliures i el militar i el gu脿rdia civil tornen a ocupar els seus corresponents c脿rrecs.

Tanmateix, quan la pol铆tica deixa de ser l鈥檈ina per construir un pa铆s millor des del respecte i el di脿leg i passa a ser una eina per fonamentar l鈥檕di cap a ideologies oposades sense l铆mits, passem a tenir una societat fracturada que s鈥檋a de recuperar costi el que costi.

Creiem que tant el govern central com l鈥檃uton貌mic han com猫s errors que dificulten la creaci贸 d鈥檜n pa铆s respectu贸s i lliure i condemnem tota negaci贸 al di脿leg i la poca impunitat cap als assassinats per viol猫ncia de g猫nere i casos com el de 鈥渓a Manada鈥 a l鈥檌gual que la llibertat dels acusats i el seu retorn com a c脿rrecs p煤blics i de seguretat.

No obstant aix貌, no podem deixar que la ranc煤nia i el passat ens tapi els ulls cap a un futur el qual en com煤 podem construir, no podem banalitzar insults i amenaces de car脿cter radical, no podem utilitzar la generalitzaci贸 com a eina letal, no podem utilitzar el masclisme com a arma llanc铆vola per fer front a altres lluites que poc tenen a veure amb el feminisme, no podem fer del masclisme un joc, no podem oblidar-nos que per canviar el pa铆s necessitem generacions sense odi, generacions cr铆tiques, respectuoses i emprenedores per aix铆, construir un pa铆s en com煤.”

 

Carla Galeote

 

FER UN COMENTARI