Les obres del nou edifici d’aparcaments de l’Hospital de Tortosa podrien licitar-se a final d’any

L'espai reservat a les plantes superiors serà per noves consultes externes i gabinets d'exploració

0
817
Sant Silvestre Banyeres-Arboç 2018-728×90
Els veïns del nucli històric de Tortosa i el sindicat CATAC han conegut aquest dimecres, a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, el projecte del nou edifici d’aparcaments i espai reservat de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La seva redacció està a concurs i planteja un edifici amb les plantes inferiors d’aparcaments, uns 10.000 metres quadrats amb capacitat per a 400 cotxes, i 4.000 metres quadrats d’espai reservats a futurs usos ambulatoris i administratius. Com ha explicat el gerent de la regió sanitària de l’Ebre, Ismael Piñas, l’espai es destinarà a modernitzar i reubicar les consultes externes i els gabinets d’exploració i proves mèdiques, tal com preveu el pla funcional de l’Hospital de Tortosa. Els veïns i el sindicat sanitari s’han mostrat mot satisfets amb el desenvolupament d’un servei que venen reclamant des de 2014 per descongestionar i millorar la mobilitat i l’accés de l’actual hospital.
El president de l’associació de veïns del nucli històric, Josep Baubí, ha fet una valoració “molt positiva” del projecte i s’ha mostrat satisfet perquè modernitzarà l’Hospital Verge de la Cinta i li garantirà un adequat servei per a dues o tres dècades més. Des del CATAC i els veïns també han apuntat que seguiran pendents del desenvolupament dels nous serveis ambulatoris i administratius a l’Hospital.

La desvinculació de Sagessa, primer pas de la xaxa hospitalària
Per altra banda, el director territorial de Salut, Ismael Piñas, ha apuntat que la desvinculació de la societat GINSA, AIE, integrada dins del grup Sagessa, de la gestió dels hospitals de titularitat municipal de Tortosa –Hospital de la Santa Creu de Jesús i Clínica Terres de l’Ebre- i Amposta –Hospital Comarcal del Montsià així com els centres i serveis de la Fussmont, com la residència d’avis-, pot suposar “el pas necessari i previ” a la creació de la xarxa hospitalària assistencial de les Terres de l’Ebre que va anunciar el conseller Antoni Comín fa gairebé un any.

Mentrestant, l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre enllesteix els seus estatuts i està pendent de l’aprovació del nou Govern. L’empresa ha de gestionar, de moment, exclusivament l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre a partir del 19 d’abril de 2018, quan acaba la concessió de Gecohsa. Piñas ha defensat que aquests canvis no han de suposar cap “desvinculació” amb la regió sanitària del Camp de Tarragona pel que fa als serveis sanitaris compartits i l’atenció a l’usuari. “Seguirà havent-hi una relació i unes aliances estratègiques en bé del ciutadà. És més, cal més implicació i col·laboració entre les dues regions sanitàries”, ha apuntat.

FER UN COMENTARI