Nous dispositius d’inserció sociolaboral per reduir l’índex d’atur al Baix Ebre

L'acció s'inclou en el projecte Baix Ebre Avant i està subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya

0
790
Wifi_Penedès_728x90

El Consell Comarcal del Baix Ebre implantarà, a partir del mes d’abril, el dispositiu d’inserció sociolaboral amb l’objectiu de reduir l’índex d’atur de la població activa del Baix Ebre. El ple de la Corporació va aprovar ahir els convenis a signar amb els ajuntaments i EMDs de la comarca amb l’objectiu de garantir la correcta execució d’aquesta acció inclosa en el projecte Baix Ebre Avant i subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquest dispositiu d’inserció sociolaboral fomenta la incorporació en el mercat de treball de les persones en situació d’atur, especialment els joves menors de 25 anys, els aturats de llarga durada, els aturats amb baixes qualificacions i els cap de famílies monoparentals. El servei es prestarà a cada municipi des de les respectives dependències municipals i anirà a càrrec de dos encarregats de la inserció laboral. Als municipis més grans es fixa un dia a la setmana, als intermedis s’ofereix una atenció cada 15 dies, mentre que als petits es prestarà en funció de la demanda. L’atenció a les persones aturades es farà de manera individualitzada per facilitar-los-hi la incorporació al món laboral.

El ple també ha aprovat sol·licitar al SOC una subvenció per executar, conjuntament amb l’ajuntament de Tortosa, el programa Integral per afavorir la inserció laboral de 25 persones majors de 45 anys, preferentment aturats de llarga durada i baixa qualificació.

La Corporació comarcal també ha aprovat el conveni a signar amb els ajuntaments del Baix Ebre per regular el Programa Treball i Formació que ocuparà 17 persones durant sis mesos i tres durant un any en treballs de manteniments d’espais naturals o urbans de la comarca. D’altra banda, el ple ha aprovat sol·licitar una subvenció de 20.000 euros a l’Institut Català de l’Energia per instal·lar dues estacions de recàrrega semi ràpida (22kW) per a vehicles elèctrics a l’espai exterior de la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre. Aquest projecte està valorat en 51.813,69 euros. Per acabar, en la mateixa sessió, s’han aprovat les bases per a l’atorgament dels premis Solidaritat, Recerca i Joventut 2017, i les bases del II concurs de Fotografia de la Gent Gran.

FER UN COMENTARI