Nou pas endavant a les obres del Temple Sud de Tortosa

  Les empreses que s'instal·laran en aquesta zona urbanitzada crearan més d'un centenar de llocs de treball

  0
  2671
  FarmaciaBanyeres_728x90

  Avui s’ha fet l’obertura oficial d’aquesta nova zona urbanitzada, el pla parcial Temple Sud de Tortosa, amb una superfície total de 77.272 m2, la qual incorpora 14.849 m2 d’equipaments públics (on es troba actualment la Comissaria dels Mossos i una reserva de 10.000 m2 per a Ensenyament), 18.028 m2 de sistema viari i 14.974 m2 d’espais lliures amb un parc infantil i una rambla de 8 metres d’amplada que connecta la Plaça del Bimil·lenari amb la Plaça de la Família. A nivell constructiu, cal destacar que aquesta és una de les primeres urbanitzacions de la ciutat que fa una gestió d’aigües responsable amb el medi ambient separant les de pluja i les de clavegueram. El planejament comporta la construcció, en un futur, de 598 habitatges, dels que més del 30% són protegits.

  Aquest matí han fet una visita als terrenys l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, el conseller delegat de SB Immobiliària, Emili Descarrega, l’arquitecte autor del projecte del pla parcial, Xavier Martí, i el regidor del barri del Temple, Emili Lehmann.

  L’alcalde ha volgut posar en valor que “en plena crisi econòmica s’hagi pogut desenvolupar aquest pla parcial”. En aquest sentit, Bel ha recordat l’encert de la modificació del POUM per garantir la viabilitat d’aquest pla, en la mesura que es va reduir el sostre d’habitatge i es va incrementar el comercial, circumstància que ha possibilitat la implantació de dos noves superfícies comercials que obriran dins d’aquest any i generaran un centenar de nous llocs de treball.

  “Des de SB Immobiliària s’ha fet un esforç considerable per a dinamitzar aquesta zona, tenint en compte que el projecte ha durat 3 anys i que venim d’un temps de crisis el qual ha fet estralls en el nostre sector”, explica Emili Descarrega, conseller delegat d’aquesta firma tortosina amb més de 40 anys de trajectòria.

  El projecte d’urbanització del Temple Sud ha representat una inversió global de 4,5 milions d’euros, dels quals SB Immobiliària n’ha invertit el 88’62% i la resta altres petits propietaris del Sector. Aquesta aposta ha nascut d’un ferm esperit de millora de la ciutat i de dignificació dels seus accessos per part de la Junta de Compensació d’aquest Pla Parcial, que encapçala la firma Subirats Berenguer.

  SB Immobiliària també ha realitzat la dinamització comercial de la zona, aconseguint que dues operadores de primer nivell s’hi instal·lin properament. Per una banda, la promotora de la família Subirats ha fet una inversió de 3 milions d’euros construint i llogant un edifici de més de 3.000 m2 amb zona d’aparcament privada perquè la cadena de bricolatge francesa AKI pugui obrir-hi un nou centre abans de l’estiu.

  D’altra banda, SB Immobiliària també ha aconseguit la formalització de la compra-venda d’una parcel·la a la cadena de supermercats ESCLAT-BON PREU que ja ha començat les obres i per poder-s’hi establir el darrer trimestre de l’any.

  FER UN COMENTARI