Nou edifici a Campredó per acollir actes culturals

El PAM també permet millorar la plaça Pare Cirera de Roquetes i habilitar un centre de dia per a gent gran a Vilalba dels Arcs

0
713

Campredó disposarà d’un edifici municipal que permetrà acollir grans actes culturals per a la ciutadania. La construcció d’aquest equipament compta amb una ajuda de 290.670,50 euros del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017 i 2018 de la Diputació de Tarragona i es preveu que l’espai estigui enllestit a principis del 2019.

El nou edifici, que s’anomenarà “C”, s’ubicarà entre el carrer Coves d’en Guillen s/n i el carrer D del Polígon Industrial Baix Ebre del municipi. L’Ajuntament ja ha enllestit la primera fase de construcció d’aquest equipament que ha consistit en el moviment de terres, la cimentació de l’espai i la construcció de l’estructura de l’edifici. Properament s’iniciarà la segona fase que permetrà redistribuir l’interior i finalitzar l’obra.

L’edifici C donarà resposta a una demanda del municipi ja que, fins ara, Campredó no disposava de cap edifici públic on es poguessin realitzar activitats de gran escala. Aquest espai tindrà un aforament per a 400 persones i podrà acollir obres de teatre, actuacions musicals, congressos i sopars de cap d’any, entre d’altres. A més, també permetrà reordenar l’espai urbanístic de la zona amb aparcaments, una nova pista de futbol sala i una franja verda que separarà el poble del polígon industrial.

Actuacions del PAM a Roquetes i Vilalba dels Arcs
A Roquetes el Pla D’Acció Municipal (PAM 2017) de la Diputació de Tarragona també permetrà la millora de la Plaça Pare Cirera i la millora de l’accessibilitat del Casal de la Raval de Cristo. Les obres que s’hi estan duent a terme consisteixen en l’eliminació dels desnivells que hi ha a la plaça, la modificació del mur que l’envolta, la redistribució de tots els bancs i arbres, la construcció d’un espai tancat amb equipaments per als més petits i de nous accessos sense barreres arquitectòniques.

El pressupost total de l’obra es de 84.439 euros i ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 75.995,10 euros. Aquesta era una actuació reivindicada pels veïns del municipi des de feia anys i es preveu que s’enllesteixi a finals de juliol.

Amb el suport d’un ajut del PAM 2017 de la Diputació, Vilalba dels Arcs treballa en la rehabilitació de l’antic saló d’actes ubicat al carrer Sant Llorenç 4 amb l’objectiu de convertir aquest espai en un centre de dia per a la gent gran. Les actuacions consisteixen en una reforma integral de l’interior i en la redistribució d’aquest espai per tal d’adaptar-lo a les necessitats d’aquest tipus d’equipaments. El centre de dia es preveu que estigui enllestit durant aquest 2018 i disposarà de 15 places, ampliables a 18. El pressupost d’aquesta millora ha estat de 265.625,07 euros i ha comptat amb ajut del PAM de 150.967 euros.

FER UN COMENTARI