Nits Q de Lleida realitza accions de sensibilització sobre l’oci nocturn a les discoteques

Els voluntaris instal·len un punt d’informació a la discoteca Biloba

0
665

Els voluntaris del programa Nits Q treballen des de fa diversos estius per sensibilitzar a la ciutadania que oci i descans poden conviure, sobretot en aquesta època de l’any, que les nits de festa al carrer s’allarguen i poden generar molèsties a veïns de diferents zones de la ciutat. En aquesta línia, els dos darrers dissabtes s’han fet sengles accions a dues discoteques de la ciutat.

Si el passat 15 de juliol, era a The Hill, on l’equip Nits Q facilitava informació sobre el consum de substàncies, la prevenció de conductes de risc i la utilització del transport públic per poder fer desplaçaments per la ciutat, aquest darrer dissabte, 22 de juliol, s’ha fet una nova actuació a l’espai Biloba, amb la col·locació d’un punt informatiu a l’entrada del recinte. A banda de promoure una gestió positiva dels plaers (consum i relacions afectives segures), s’ha potenciat l’ús del transport públic entre els assistents a la festa, donada la distància existent fins a la ciutat i el perill que comporta tornar a peu per la carretera.

En ambdues intervencions s’ha repartit el Kit dels plaers, amb informació del servei de Salut Jove municipal, targetes de les empreses de taxi, una regleta d’alcoholèmia, informació sobre el Busnit, i informació de l’App Sext@’t i un preservatiu, tot facilitat per l’entitat Antisida de Lleida.

Totes aquestes accions es fan amb col·laboració dels promotors d’aquests espais d’oci nocturn i que estan presents a la Plataforma Participativa Nits Q que vetlla per promoure espais d’oci segurs, saludables, creatius, cívics, inclusius i de qualitat per a tothom.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre tots els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per tal d’aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per tal de millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per l’Ajuntament i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

FER UN COMENTARI