La negociació directa amb el CF Reus sobre l’Estadi seria l’opció més probable

El portaveu de Ciutadans a Reus, Juan Carlos Sánchez, ha explicat després de la Junta de Portaveus que el govern no es planteja la venda de les instal·lacions com una opció

0
505

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha confirmat en declaracions a La Ciutat després de la Junta de Portaveus que el govern en cap cas es planteja la venda de l’Estadi Municipal com una opció després que el concurs públic hagi quedat desert. Sánchez ha explicat que ara s’obren dues vies: “tornar a obrir el concurs modificant-lo o obrir el procediment negociat i negociar directament amb qui s’ha de fer”. Tot i això, el portaveu ha apuntat que creu que l’opció més probable serà el “procediment negociat”, ja que permetria que l’ajuntament mantingui negociacions directes amb el Reus Deportiu.

“Els únics que volem vendre l’Estadi som la CUP i nosaltres”, ha assegurat el portaveu de Cs en declaracions a La Ciutat, després de la Junta de Portaveus on s’ha debatut sobre les possibles solucions respecte a l’Estadi Municipal. La possibilitat més previsible -i “la més indicada”- ara, segons ha apuntat Sánchez, és obrir un “procediment negociat” directament amb el club, mitjançant el qual es podrien modificar algunes de les clàusules del concurs, tot i que no pas les essencials -que són l’import (6 MEUR) i el temps-. D’aquesta manera, es podrien negociar clàusules com el nom de l’Estadi, o bé la possibilitat de realitzar altres activitats que no siguin partits del primer equip, punts que, a més, van ser esmentats pel mateix club com a impediments per presentar-se al concurs. Aquest procediment negociat, però, hauria de presentar-se al ple per ser aprovat i donar pas a les negociacions.

Una altra possibilitat poc probable

Tot i això, i tenint en compte que en cap cas es plantegen la venda de l’Estadi com a opció, segons ha apuntat Sánchez, una altra via seria “modificar tot el plec de clàusules i obrir un nou concurs”. Aquesta opció, però, és menys probable segons el portaveu de Cs, ja que a un concurs “es pot presentar qui vulgui” i les possibilitats que es presenti cap altre club -a banda el Reus Deportiu- són gairebé nul·les.

A favor de la venda

D’altra banda, el portaveu de Cs també ha volgut destacar els beneficis que suposaria la venda de les instal·lacions tant per al club com per a la ciutat. Segons Sánchez, el club necessita “tenir patrimoni a l’hora de comprar jugadors”, per tant, la propietat de l’Estadi podria ser una opció. Però, a més, també ha destacat que l’import de la venda permetria “realitzar altres instal·lacions esportives”, ja que “sabem que Reus té aquesta carència”. Com a exemples, Sánchez ha nomenat “un poliesportiu, una pista d’atletisme que compleixi amb la normativa perquè permeti realitzar competicions i un parell de pavellons més”.

Per raons com aquestes, el regidor de Cs ha defensat que l’opció més encertada pel seu grup sempre ha estat la venda de l’Estadi, tot i que al ple van donar suport a la licitació de l’ús d’aquestes instal·lacions “gairebé obligats” per evitar que la ciutat es quedi sense futbol professional.

FER UN COMENTARI