Un muntage de producció pròpia inaugura l’espectacle del Nadal a Reus

«Atrapatemps» és el títol de l’espectacle inaugural de producció pròpia. Presentat per la pallassa Pepa Plana, el Nan Valentí i la Tanja Haupt

0
639

Reus ha inaugurat aquest divendres, 24 de novembre la Campanya de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat dels carrers i places, i amb un muntatge de producció pròpia a la plaça del Mercadal. «Reus és Nadal. Temps d’espectacle!» és el lema d’una campanya que enguany, any de la Capital de la Cultura Catalana, recull l’experiència d’un model de campanya de Nadal consolidat, i hi suma el posicionament de Reus com a ciutat productora d’espectacles, d’escenari i organitzadora d’espectac les d’arts escèniques al llarg de tot l’any.

«Atrapatemps» és el títol de l’espectacle inaugural de producció pròpia. Presentat per la pallassa Pepa Plana, el Nan Valentí i la Tanja Haupt, compta amb la participació de les companyies Circo Los, Los Chapertons i la Companyia La Tal.

Els protagonistes del muntatge configuren el temps, el ritme i la precisió per començar el Nadal acompanyats de personatges únics i tradicions d’arreu. Som a l’any 2017 a Reus, als voltants de Nadal… La Pepatemps i la Tanjaritme aterren a la ciutat atretes per les seves tradicions i disposades a ser les encarregades de fer l’encesa de llums i donar tret de sortida a les Festes de Nadal… Enguany les visitarà un estudiós i expert cercador de tradicions, en Nanprecís qui a més d’ajudar-les amb els actes, els hi porta un seguit de regals, mostres de tradicions trobades arreu del món i el seu imaginari, que les anirà presentant cada dissabte fins el dia de Nadal.

Encesa de l’enllumenat de Nadal
L’espectacle inaugural ha donat pas a la tradicional encesa de l’enllumenat de Nadal, un dels aspectes més ben valorats de la passada campanya de Nadal, segons les enquestes realitzades. S’encendran fins al 6 de gener, de 17:30 a 24:00h i els dies festius més assenyalats s’apagaran més tard.

D’acord amb els representants de carrer, tots els motius decoratius instal·lats són de tecnologia led i de llum blanca. L’Ajuntament s’encarrega de la decoració de les places Llibertat, Prim i Mercadal, i dels motius decoratius en diferents barris. El pressupost de la il·luminació d’aquests espais és de 80.000 euros. La il·luminació de 20 carrers del centre ciutat és a càrrec dels comerciants, amb una subvenció municipal del 30%. La despesa elèctrica va a càrrec de l’Ajuntament.

Una de les novetats destacades d’enguany és la campana que s’instal·larà a l’entrada de la plaça de la Llibertat pel carrer de Llovera. Un element de 8x8m i una potència de 1.600 watts.

 

FER UN COMENTARI