Movem vol becar als millors estudiants universitaris i de cicles superiors

Aquest proposta té com objectiu ajudar tots aquells estudiants que superen els cursos en un moment en què Generalitat i Estat han retallat les beques

0
448

Aquest matí, en roda de premsa, el portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, acompanyat pels regidors de la formació, ha explicat que en el proper ple de juny portaran a debat una moció perquè l’Ajuntament tortosí implementi ajudes als estudiants universitaris, de cicles superiors, de màster i de música, tenint en compte el seu expedient acadèmic i també a partir de criteris de tarificació social.

D’aquesta forma, la formació progressista ha recordat que “els Ajuntaments no ens podem quedar de braços creuats sense ajudar a tants estudiants que en aquests moments encara pateixen les retallades en educació i més encara quan a Catalunya hi ha les taxes universitàries més altes de tot l´estat”. A més, la mesura pretén posar en valor aquells estudiants que millors expedients acadèmics tenen i, per tant, aquest hauria de ser un dels criteris a l’hora de concedir les ajudes. “Com millor expedient més ajudes per posar en valor la cultura de l’excel·lència, però sempre corregint-ho amb criteris socials, tenint en compte les possibilitats econòmiques de cada estudiant”.
Movem Tortosa recorda que aquesta proposta s’ha implantat en diferents Ajuntaments de Catalunya, el més proper a la ciutat, el d’Amposta, per la qual cosa “no entendríem que el govern de Meritxell Roigé i ERC votessin en contra tenint en compte que ERC és qui governa a la capital del Montsià”.

Tortosa, zona lliure de paradisos fiscals
La confluència de progrés també presentarà una segona moció que impulsa la Plataforma per una Fiscalitat Justa i l’ONG Oxfam Intermón on es demanarà que l’Ajuntament es sumi a la xarxa de ciutats de Catalunya que han apostat per declarar-se zones lliures de paradisos fiscals implementant mesures per discriminar la contractació d’empreses privades per part de l’Ajuntamentsi aquestes operen de manera fraudulenta en paradisos fiscals. D’aquesta forma no es discriminaria les petites i mitjanes empreses que sí compleixen amb les lleis i es lluitaria des dels Ajuntaments contra el frau fiscal, que en el cas de Catalunya, es calcula que són 16.000 milions d’euros anuals que s’acaben perdent per l’evasió d’impostos que fan aquestes grans empreses.

FER UN COMENTARI