Movem Tortosa proposa millorar la via pública, l’economia, les instal·lacions esportives i el patrimoni

Jordi Jordan ha anunciat que són propostes en positiu per dinamitzar la ciutat i que si hi ha voluntat d’acord per part de la Sra Roigé i ERC es poden dur a terme aquest 2019

0
289

Aquest matí el grup municipal de Movem Tortosa ha comparegut en roda de premsa per explicar les principals propostes que com a primer grup de l’oposició han fet arribar al regidor d’Hisenda i a l’Alcaldessa perquè siguin incorporades en el pressupost de 2019, l’últim de l’actual mandat.Des de la formació d’esquerres, Jordi Jordan, ha anunciat que “esperem que les paraules de mà estesa a l’oposició que tant predica Roigé i ERC siguin reals i no merament retòrica de cara la galeria. Hem presentat una bateria de propostes per dinamitzar la ciutat i esperem que siguin tingudes en compte i incorporades en l’últim pressupost del mandat”.

Així doncs, Jordan ha detallat que hi ha 4 grans eixos quan a les seues propostes: la dinamització econòmica, la millora de la via pública, el patrimoni i les instal•lacions esportives.
Pel que fa a la dinamització econòmica, la formació progressista proposa la realització de plans d’ocupació propis de l’Ajuntament per contractar més persones en situació d’atur, tenint en compte que Tortosa té 2000 persones sense feina. Uns plans que haurien de ser utilitzats per millorar la imatge de la ciutat. En aquest sentit també reclamen la realització del pla local d’habitatge que hauria de servir per recuperar habitatges en runa i mal estat i d’aquesta manera dinamitzar el sector de la construcció a la ciutat. També la creació d’una partida de beques per a estudiants universitaris i de cicles per poder fer front a unes despeses extra en un context de crisi.

D’altra banda, des de Movem Tortosa, proposen actuacions per a millorar la imatge de la via pública tenint en compte que està molt degradada. Així, demanen una partida per millorar l’enllumenat de carrers i places de la ciutat i un pla de supressió de barreres arquitectòniques.
El tercer eix que proposa el primer grup de l’oposició està relacionat amb l’impuls del patrimoni del propi Ajuntament, rehabilitant-lo, transformant-lo o creant-ne de nou. Així proposen rehabilitar l’antiga Clínica Monegal – coneguda com la tortosina- que és propietat del consistori, la construcció de la primera llar d’infants pública a la ciutat, millorar instal•lacions on estan les entitats socials al barri del “Grup el Temple”, l’arranjament urgent d’una part de la muralla dels fortins de Bonet i Tenasses que estan en mal estat així com l’habilitació d’un jardí de cendres al cementiri municipal per complementar els columbaris recentment creats.

Finalment, i tal com es va anunciar la setmana passada, des de Movem Tortosa també es demana un esforç extra en la millora de les instal•lacions esportives proposant la construcció d’una nova pista reglamentària d’atletisme, l’arranjament de la gespa artificial que hi ha alcamp del centre de l’actual pista d’atletisme, la implementació de gespa artificial al camp de futbol de Campredó, la millora dels sostres dels pavellons de Ferreries i el Temple (amb problemes constants de goteres) així com la millora del paviment de la pista nova de l’Estadi Municipal i cobertura del velòdrom municipal tal i com va prometre l’actual govern fa 12 anys.

FER UN COMENTARI