Mont-roig del Camp organitza les primeres Jornades del Calçot

Del 16 de febrer al 4 de març, una dotzena d’establiments de restauració oferiran menús, plats i calçotades per degustar els calçots que es produeixen al municipi

0
268
Imatge de la presentació de la jornada del Calçot. Fotografia Cedida
AbogadosLowCost_728x90

El ceballot que es cultiva al terme municipal de Mont-roig del Camp és el protagonista de les primeres Jornades Gastronòmiques del Calçot, que es celebraran del 16 de febrer al 4 de març al municipi. Una dotzena de restaurants oferiran durant aquests dies, plats, menús i calçotades, amb aquesta ceba com a ingredient protagonista. Les jornades estan organitzades per Mont-roig Miami Turisme per tal de continuar atraient visitants més enllà de l’estiu, però sobretot per potenciar el sector de la restauració i l’agricultura local amb un producte de temporada i km 0.

A l’acte de presentació, que s’ha celebrat aquest matí a la finca d’un dels productors locals, hi ha participat l’alcalde Fran Morancho, la regidora de Turisme Yolanda Pérez, els restaurants participants i els agricultors que faran possible l’elaboració dels plats. Morancho ha explicat que les jornades són un “punt de partida per posar Mont-roig del Camp al mapa del món del calçot” i que sobretot serveixen per “posar en valor dos actius que tenim al municipi, la restauració i el sector de la pagesia, que és molt important al nostre terme”.

Fira_ExpoNadó_2018_728x90

En aquest sentit, la regidora de Turisme ha destacat que “som uns privilegiats perquè tenim producte suficient per fer unes jornades cada mes i un sector privat molt implicat” gràcies al qual es poden crear jornades com la que avui s’ha presentat, que són beneficioses per diversos àmbits del municipi.

La iniciativa permet, a més, gaudir d’altres formes de cuinar els calçots. En són exemples el bacallà al forn amb calçots confitats, el coulant de calçots amb romesco, la coca cruixent encalçotada o l’arròs melós de calçot i galeres que es podran degustar aquests dies als diversos establiments de restauració de Mont-roig i Miami Platja.

Pel que fa als preus, trobem propostes per a totes les butxaques, des de 5, 7 euros els plats fins als 18, 22 o 30 euros els menús. Per realitzar les calçotades cal fer reserva prèvia amb el restaurant

FER UN COMENTARI