La Mitja Marató Ciutat de Vilanova torna el 17 de desembre amb importants novetats

A més dels canvis en l'organització, la prova presenta un nou circuit i incorpora el Quart de Marató

0
691

La 29a edició de la Mitja Marató Ciutat de Vilanova se celebrarà el diumenge 17 de desembre, amb importants canvis i novetats.

La primera fa referència a l’organització de la cursa, que enguany recau en l’Associació Esportiva Evasión Running, amb el suport de l’Ajuntament de VNG. La regidora d’Esports, Blanca Albà, ha recordat que durant aquests anys, la cursa ha tingut quatre entitats organitzadores, a les quals ha volgut agrair el seu treball. “Pensem que és bo anar canviant de model de cursa, i a Evasion Running tenen experiència en l’organització de curses, com la Night Run. Estic convençuda que faran augmentar el nivell de la competició, ja de per si molt alt, gràcies als seus antecessors, el club esportiu UPC, qui va estar al capdavant els darrers tres anys”.


Òscar Mercadé, propietari d’Evasión Running Vilanova ha explicat que esperen que els canvis proposats per aquesta nova etapa permetin acostar la cursa a la ciutadania. “Volem aconseguir la implicació de la ciutadania i per això proposem, entre d’altres, un canvi d’ubicació en la sortida i arribada dels corredors i corredores que estarà situat a la rambla Principal. Creiem que el canvi pot afavorir la presència de més espectadors”

Respecte al circuit, es proposa un recorregut molt ràpid i molt més urbà. El canvi respon d’una banda a fer que hi hagi més presència d’espectadors en tot el recorregut i d’altra banda, tal com ha explicat la regidora, per afavorir la participació de corredors. “Actualment hi ha moltes curses d’aquest tipus i per això cal oferir un al·licient extra. En el nostre cas apostem per un circuit homologat i molt més ràpid, que permet als corredors i corredores fer marca personal”.

Una de les novetats més importants d’aquesta 29a edició és la incorporació del 1r Quart de Marató. Aquesta opció, segons Mercadé s’està imposant en molts circuits i possibilita incrementar el nombre de corredors. “Creiem que si oferim dues distàncies, podrem incrementar el nombre de participants. El nostre repte és mantenir els 900 corredors de l’any passat, però ens agradaria poder incrementar la xifra entre els 1000 i els 1200 participants, entre les dues proves.”

La Mitja i Quart de Marató està inclosa dins el circuit de curses de la Diputació de Barcelona. Per aquest motiu també hi haurà participants en les modalitats de cadira de rodes i disminució visual. D’altra banda, també es manté el Memorial Josep Inglada, que enguany arriba a la desena edició.
Amb motiu de la cursa hi haurà diferents afectacions al trànsit. Per aquest motiu des de l’organització es demana paciència i comprensió a la ciutadania. Les afectacions seran puntuals durant les primeres hores del matí. “Per tal que la incidència sigui la mínima possible, també hem modificat l’hora de sortida, que serà a les 9.30 hores, mitja hora abans del que era habitual”.

Per últim, l’organització ha volgut agrair especialment el treball del personal voluntari així com de les empreses col·laboradores que cada any fan possible organitzar aquest esdeveniment a la ciutat.

Les inscripcions són obertes fins al 13 de desembre.

FER UN COMENTARI