Més joves i millor formats s’estan acostant al sector agrari en els últims anys

1.300 joves s’han incorporat al sector des de 2015 i més de 13.000 alumnes s’estan formant aquest any en les escoles agràries de Catalunya

0
428
TeletiendaOutlet_728x90

En els darrers dos anys s’ha incorporat 1.300 joves al sector agrari, una xifra que marca “una tendència molt positiva” si es té en compte que en tot el període 2007-2013 les incorporacions van ser 1.600. A aquest indicador s’hi suma que, enguany, el nombre d’alumnes en les escoles agràries de Catalunya ha estat més alt que mai, amb més de 13.000 persones inscrites entre els cicles formatius i la formació continuada. Aquests xifres les ha donat a conèixer, avui, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, en la inauguració del ‘II Aplec de joves del camp: reptes dels emprenedors agraris”, que se celebra en el marc de la 145a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa.

La consellera ha destacat que “més joves i millor formats s’estan acostant al sector agrari”, i ha subratllat que “aquesta mirada jove ja comença a revolucionar el sector i el món rural”. “Necessitem la vostra nova visió per a fer front a tots els reptes que tenim al davant”, ha demanat la consellera als joves, que durant tot el dia participen en la jornada, on exposen i comparteixen les seves experiències a l’hora de tirar endavant projectes professionals en el sector agrari.

La consellera ha remarcat que “ja no podem produir per produir, sinó que ho hem de de fer pensant com s’ha de vendre el nostre producte”, i ha animat els joves a “definir molt bé quin és el vostre model de negoci, com actueu davant dels mercats i amb els altres agents del sector”. Precisament, amb l’objectiu de dotar de ”més eines es joves, i no tant joves, en la gestió empresarial i financera d’aquests models de negoci”, la consellera ha anunciat que l’any que ve entrarà en funcionament un nou model de formació empresarial agrària, que s’articularà a través de les escoles agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

“Sou el futur d’aquest sector primari, que és estratègic per al país, i que necessita també que s’hi acostin joves que no provenen del sector per a garantir el relleu general que necessitem per a fer-lo créixer”, ha dit la consellera. Serret ha clos la seva intervenció afirmant que “la producció d’aliments locals és bàsica per al país i és l’eix central de la Política Alimentària que Catalunya necessita i en la qual estem treballant”. Un projecte de país que la consellera ha relacionat amb la necessitat “de defensar, com estem fent arreu, una futura Política Agrària Comuna molt més mediterrània i de la qual reclamem la regionalització dels recursos per a poder-la adaptar molt millor als nostres sectors i al nostre territori”.

FER UN COMENTARI