Més de 160 electes es formen en estratègia comunicativa a la 4ª Escola de Governs Locals de l’ACM

0
357

L’ACM ha tancat aquest dissabte al migdia al Monestir de Poblet la 4a Escola de Governs Locals, centrada en com comunicar de cara a les municipals del 2019. Durant divendres a la tarda i aquest dissabte al matí s’han realitzat diferents tallers i ponències per ajudar als electes i futurs candidats locals a arribar millor a la ciutadania i comunicar millor. Més de 160 electes d’arreu de Catalunya han participat en aquesta proposta formativa.

A la cloenda hi ha participat el Secretari d’Administracions Locals i relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, que ha destacat el paper central del món local, que ha aguantat el país en moments de crisi i l’aplicació del 155. Per això, ha dit que al Govern “ens heu de veure com uns aliats i que podeu comptar amb nosaltres”. I s’ha referit a l’aposta per l’eliminació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) perquè, segons Escobar, “us ha convertit en gerents i no representants polítics”. També ha insistit en la voluntat de dotar d’un pla d’inversions per als municipis i treballar per la cohesió territorial de Catalunya.

Mentrestant, el president de l’ACM, David Saldoni, ha tornat a insistir en la importància que el món local i, sobretot, els electes estiguin ben formats per fer millor la seva feina. En aquest sentit, s’ha referit a l’Escola de Governs Locals centrada en la comunicació perquè “pensar des d’una estratègia comunicativa és important perquè moltes vegades fem moltes coses, però no les acabem de comunicar bé”, ha dit Saldoni. El president de l’ACM també ha destacat que “l’ACM aposta per la qualitat i per donar eines per apropar-nos i escoltar els nostres ciutadans i donar-los uns millors serveis”.

L’Escola s’ha tancat amb una taula rodona amb la participació dels periodistes Sara Gonzàlez, Neus Tomàs i Jordi Barbeta. Al llarg de dos dies, han passat diferents professionals del món de la comunicació, com Xavier Peytibí, Pau Canaleta, Albert Saéz o Ferran Ramon Cortés, que han destacat la importància de ser proper, cuidar la imatge o tenir una estratègia comunicativa. L’ACM té previst iniciar més jornades centrades en la preparació de les eleccions municipals tant a la seu de l’ACM com a les diferents comarques catalanes.

FER UN COMENTARI