Més de 100 nous abonaments de la modalitat resident als pàrquings municipals

S’ha passat de 44 abonaments a 150 a finals de juliol de 2018

0
490
Imatge del pàrquing Baluard de Reus. Foto Cedida

La xarxa municipal d’aparcaments ha estrenat aquest 2018 la nova tarifa resident dins de l’oferta de serveis d’abonament que ofereix l’empresa Reus Mobilitat i Serveis. Fins al 31 de juliol, s’han fet més de 100 abonaments nous d’aquesta modalitat i el nombre total ja triplica els que hi havia el desembre de 2017: s’ha passat de 44 abonaments a 150 a finals de juliol de 2018.

La tarifa resident és un abonament dissenyat especialment per a tots els usuaris que fan ús de l’aparcament en horari residencial: migdia, nit i festius. Aquest nou abonament té un import mensual de 33 euros, el que significa un cost diari de poc més d’un euro. Aquesta targeta resident substitueix i amplia les prestacions de l’abonament nocturn, vigent fins a 2017; en aquest cas, l’import mensual era de 51 euros.

Està pensat per a usuaris que fan ús de l’aparcament en horari residencial i no comercial amb una freqüència diària. Permet l’estacionament a qualsevol dels 8 pàrquings de la xarxa municipal en l’horari següent:

  • Dies laborables (de dilluns a dissabte): a l’hora de dinar –entre la una i les quatre– i a la nit –des de les 7 del vepre a les 9 del matí del dia següent.
  • Diumenges i dies festius: aparcament 24 hores
  • + 20 hores: el titular de l’abonament resident disposa d’un bonus mensual de 20 hores addicionals d’aparcament fora d’aquest horari (per exemple, el dissabte a la tarda).

A més, fora de l’horari establert per la tarifa resident, el consum acumulat en 24 hores mai podrà superar el màxim diari establert de 4 euros al dia (tarifa comercial vigent als pàrquings municipals).

La xarxa municipal d’aparcaments està integrada per 8 pàrquings subterranis amb una oferta global de 3.200 places i l’any 2017 el nombre d’usuaris va superar l’1,5 milions, amb una mitjana diària de més de 4.000 vehicles.

FER UN COMENTARI