Més de 100 persones se sumen a l’esmorzar per recollir fons al Tarròs

Els fons es detinaran a la restauració del monument de Companys, que va ser objecte d'un nou atac vandàlic ara fa una setmana

0
491
Més de cent persones s’han sumat aquest diumenge a l’esmorzar popular per recollir fons destinats a restaurar el monument d’homenatge al president Lluís Companys al seu poble natal del Tarròs, que va ser objecte d’un nou atac vandàlic ara fa una setmana. Recordem que diumenge passat a la matinada uns desconeguts van robar un medalló de bronze amb la cara de Companys i van fer pintades franquistes al monòlit. Dies abans ja havien aparegut pintades als senyals que indiquen l’entrada al conjunt monumental, situat al costat de la carretera C-53. Segons l’alcalde de Tornabous, Amadeu Ros, les aportacions dels veïns cobriran de sobres els 300 euros que el consistori haurà de pagar per la nova peça, que es preveu que es pugui col·locar d’aquí a uns 20 dies. L’esmorzar s’ha fet davant mateix del monument i ha estat també un acte per reivindicar que es respecti la memòria del president afusellat
El monòlit d’homenatge a Companys es va instal·lar el 1978 i aquesta serà la segona vegada que s’ha reposar l’efígie de bronze per culpa d’atacs vandàlics. La rèplica del medalló desaparegut s’ha encarregat a l’artista que va dissenyar l’original, l’escultor de Tàrrega Antoni Boleda que aquest diumenge també ha participat a l’esmorzar popular.

Boleda guardava el motllo original, amb la qual cosa les despeses per tornar a fer el relleu s’han reduït sensiblement. Segons Amadeu Ros, la factura puja uns 400 euros més IVA, però una part la cobreix l’assegurança i l’ajuntament n’haurà de pagar 300. Els diners s’han recaptat de sobres amb l’esmorzar d’aquest diumenge, ja que s’han venut més de cent tiquets a 5 euros, per tant, s’hauran superat els 500 euros.

Mentrestant, continua oberta la investigació dels Mossos d’Esquadra per intentar identificar els autors de la bretolada. L’Ajuntament va facilitar a la policia les gravacions de les càmeres de vigilància que es van instal·lar al conjunt monumental ara fa dos anys.

El de fa una setmana va ser l’enèsim atac als elements que recorden el president afusellat al seu poble natal. Hi han aparegut pintades en múltiples ocasions i el 2014 fins i tot es va decapitar l’estàtua de Companys.

FER UN COMENTARI