Mas Carandell contracta 14 persones en situació d’atur de llarga durada

A través del programa Enfeina’t

0
989

La setmana passada Mas Carandell va tancar les dues últimes contractacions de les catorze atorgades en el marc del nou programa Enfeina’t, que té per objectiu millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur de llarga durada mitjançant l’adquisició d’experiència professional.

Aquests contractes, formalitzats mitjançant l’IMFE Mas Carandell, han permès contractar 5 persones per un any, 6 persones més per 9 mesos i 3 per 6 mesos, les quals realitzaran tasques i serveis d’interès públic per a la ciutat. Els llocs de treball ocupats són concretament de 7 auxiliars administratius/ives, 2 conserges i 5 tècnics/ques, un dels quals coordinarà el conjunt de les persones treballadores i proporcionarà acompanyament al mercat de treball, després de que totes elles passin per un procés d’orientació laboral previ, del que ja s’ha definit calendari.

El regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, s’ha trobat aquest migdia amb el grup de professionals per tal de donar-los la benvinguda al centre i expressar-los que valora molt positivament l’oportunitat d’oferir suport ocupacional i experiència laboral a la seva trajectòria professional.

Les persones en situació d’atur de llarga durada, és a dir que duen més de 12 mesos sense treballar, és un col·lectiu que a nivell de ciutat té un important pes en el total de persones desocupades, representant més de la tercera part. Concretament, segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya d’aquest mes d’abril, a Reus hi ha 2.666 persones en atur de llarga durada, que signifiquen el 37,2% del total de 7.171 persones desocupades.

El procés de selecció de les persones que participen del programa Enfeina’t de Mas Carandell s’ha realitzat a partir de les candidatures derivades per l’Oficina de Treball de la Generalitat a Reus. La relació laboral de les primeres 5 persones van començar el 20 de febrer i poc a poc, s’han incorporat progressivament la resta fins el passat 3 de maig.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. La seva finalització serà el 20 de febrer de 2019.

FER UN COMENTARI