Marea Blanca de Lleida exigeix l’apertura 24h del CUAP de Prat de la Riba

La plataforma denuncia la prolongació de les llistes d'espera i demana que s'hi dediquin els màxims recursos a la sanitat pública

0
672

La plataforma Marea Blanca de Lleida ha exigit davant el CUAP de Prat de la Riba l’apertura del centre sanitari les 24 hores del dia i alerta del perill que suposa les llargues llistes d’espera. D’aquesta manera s’han adherit a la mobilització convocada arreu de l’Estat per defensar el sistema sanitari públic.

Les portaveus de Marea Blanca de Lleida, Amparo Loren i Victoria Pacheco, expliquen que les llargues llistes d’espera suposen un perill per a les persones, ja que aquestes pateixen dolor mentre esperen ser ateses, minven la qualitat de vida, allarguen la baixa laboral posant en risc els llocs de treball i, en definitiva, genera un malestar social. Apunten que “tot i l’esforç de les administracions per minvar la durada de les llistes” i l’increment de les dotacions pressupostàries, “hi ha una retallada del 2011 que no es palia ni en un ni dos anys”. En aquest sentit, consideren necessari “incrementar encara més els recursos econòmics per tal de revertir aquesta situació”.

Ambdues portaveus expliquen que la prolongació de les llistes d’espera també tenen el seu origen en “el deteriorament planificat del sistema sanitari public i la privatització dels seus recursos”, tot afirmant que “els recursos públics s’haurien d’encarar als drets bàsics com l’educació o la sanitat”.

FER UN COMENTARI