Maniobres de desembassament de cabals del Riu Gaià

Es farà una neteja de la llera i una renovació de l'hàbitat fluvial al tram baix del riu Gaià

0
303

Avui a partir de les 8 h del matí es realitzaran Maniobres de desembassament de cabals del Riu Gaià aigües avall de la presa del Catllar, superiors als habituals. Aquest és el tercer cop que es realitza un desembassament d’aquestes característiques, en l’anterior es va aconseguir que l’aigua arribes al mar. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol continuen col·laborant per potenciar i millorar l’alliberament de cabals ecològics aigua avall de la presa del Catllar al riu Gaià, dins la comarca del Tarragonès

La maniobra extraordinària de desembassament a la presa del Catllar de cabals generadors té l’objectiu de netejar la llera i renovar l’hàbitat fluvial al tram baix del Riu Gaià. El cabal previst és de 0,5 m 3 /s a partir de les 8 hores d’avui, dia 29/05/18, fins a un màxim de 2,0 m 3 /s des de les 12 hores d’avui i fins a les 12 hores del dia 30/05/18.

Aquest alliberament de cabal generador respon a l’acord de col·laboració signat entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’ACA i Repsol, el 30 de juliol de 2010.

El cabal podrà augmentar de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos i guals. Es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i encreuaments de riu a nivell, i traslladar aquestes recomanacions als municipis del Catllar, Riera de Gaià, Altafulla i Tarragona.

FER UN COMENTARI